Play off vyhráva obrana a tú má Trenčín lepšiu než Zvolen, tvrdí expert

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
Marián Szűcs|30. mar 2018 o 21:40

Začína sa druhé semifinále hokejovej ligy. Bude to súboj zvolenského útoku s obranou Trenčína.

BRATISLAVA. Vlani sa zachránili v najvyššej hokejovej súťaži až v poslednom zápase baráže. Trápili sa, nič im nevychádzalo.

Teraz sú v semifinále play off a myslia na boj o titul. Hokejisti Trenčína dlho viedli ligovú tabuľku, napokon skončili po základnej časti tretí a vo štvrťfinále zdolali Poprad jasne 4:0 na zápasy.

A tvrdia, že ešte nie sú na konci. V semifinále bude ich súperom Zvolen, druhý najlepší tím základnej časti. Séria sa začína v sobotu a nedeľu na zvolenskom ľade.

Sú ďalej, ako sa čakalo

Zvolen – Trenčín

Vzájomné zápasy v sezóne: 1:3, 4:3 pp, 3:1, 6:3, 3:4 sn, 4:5

Tromfy Zvolena: Produktívny útok, skúsenosti

Žolík: Milan Kytnár

Tromfy Trenčína: Výborná obrana, líder Radivojevič

Žolík: Marcel Hossa

Tip SME: 2:4

Program série: Prvé zápasy sa hrajú v sobotu a nedeľu o 18.00 vo Zvolene. V stredu a štvrtok o 18.00 sa bude hrať v Trenčíne.

„Trenčania sú čiernym koňom sezóny už teraz, ale určite nechcú skončiť pred finále,“ hovorí bývalý hokejista Michal Hudec, ktorý spolukomentuje ligové zápasy v televízii.

„Mali veľmi dobrý začiatok sezóny. Potom mali výpadok, klesli na piate miesto, ale na konci základnej časti opäť chytili veľmi dobrú formu. Majú výhodu v tom, že v tíme sú osobnosti ako Branko Radivojevič a Tomáš Starosta. Vedia spoluhráčom dodať sebavedomie, tím je dobre poskladaný,“ vyratúva Hudec.

Zo všetkých semifinalistov sa v prvom kole play off najviac trápil Zvolen. Na postup cez Žilinu potreboval až šesť zápasov. V sérii prehrával 1:2, potom však vyhral tri súboje za sebou.

„Teraz môžu byť trochu pokojnejší. Ale chcú hrať finále, takže tlak na nich určite bude,“ vraví Hudec.

Zvolen v tejto sezóne zdobí silný útok, ale občas dopláca na výpadky v obrane. „Navyše im vypadol Ross, najproduktívnejší obranca základnej časti. Určite im bude chýbať v presilovkách,“ tvrdí Hudec.

Vyhráva obrana

Hovorí sa, že play off vyhráva obrana. Hudec to potvrdzuje. „Určite rozhodne obrana,“ hovorí.

Trenčín má v tejto sezóne najlepšiu defenzívu v celej lige, dostáva najmenej gólov. Napríklad od Popradu ich vo štvrťfinále dostal v štyroch zápasoch iba šesť.

„Trenčín má fakt prepracovanú obranu. Keď porovnám obrancov v oboch tímoch, Trenčín je na tom lepšie. Zvolen nemá vzadu takých lídrov. Útok má dobrý, ale play off vyhráva obrana,“ rozoberá Hudec.

Vzápätí však opatrnejšie dodá: „Ale prvé zápasy ukážu, kto je v akej pohode. Môže sa to zvrtnúť úplne inak.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Play off vyhráva obrana a tú má Trenčín lepšiu než Zvolen, tvrdí expert