Zuzulová spokojná, hoci opäť tesne pod vrcholom

SITA|13. jan 2008 o 16:48

MARIBOR 13. januára (SITA) - Veronika Zuzulová si v nedeľu v Maribore opäť výrazne zvýšila svoj slalomový kredit. V pretekoch Svetového pohára druhýkrát v rade obsadila 2. miesto, celkovo po šiesty raz ...

MARIBOR 13. januára (SITA) - Veronika Zuzulová si v nedeľu v Maribore opäť výrazne zvýšila svoj slalomový kredit. V pretekoch Svetového pohára druhýkrát v rade obsadila 2. miesto, celkovo po šiesty raz sa postavila na stupne pre víťazky a devätnástykrát sa umiestnila v najlepšej desiatke.

V Maribore na 44. ročníku podujatia Zlata lisica neboli v nedeľu jednoduché podmienky. Dážď, mäkká trať a v cieľovom priestore až 10°C, táto kombinácia slalomovým pretekom príliš nepriala. "Prvé kolo bolo ešte v pohode, ale druhé nebolo jednoduché. Bála som sa trošku, čo to teplo urobí s traťou, ale nakoniec som to zvládla. Som spokojná s ďalším druhým miestom, aj keď víťazstvo bolo na dosah," glosovala svoj výkon 23-ročná Bratislavčanka.

Zuzulová má po šiestich z desiatich slalomov aktuálnej sezóny SP na konte v hodnotení tejto disciplíny už 311 bodov, čo ju posunulo prvýkrát v kariére do prvej trojky priebežného poradia. Druhým miestom v Maribore o 4 body predstihla Fínku Tanju Poutiainenovú, pričom pred ňou figurujú už len špičkové Rakúšanky Nicole Hospová (405 bodov) a Marlies Schildová (360). "Viem, že moje jazdy sú vyrovnané a že to už nie je len priemer. Cítim aj trochu viac zodpovednosti, keď som po 1. kole vpredu, ale nezväzuje ma to. Asi som sa už s tým naučila pretekať," komentovala.

Zuzulová na rozdiel od minulosti naozaj skvele stabilizovala svoju výkonnosť v pretekoch najvyššieho rangu tak, že v sezóne 2007/08 ani raz nechýbala v najlepšej desiatke. S výnimkou 10. miesta v Lienzi to bolo vždy dokonca v najlepšej šestke: Maribor a Špindlerov Mlyn - 2. miesto, Aspen a Panorama - 6. miesto a Reiteralm - 5. miesto. Ďalšou pozoruhodnou skutočnosťou je Zuzulovej séria pretekov bez vypadnutia. Nevyspytateľný slalom v rámci SP naposledy nedokončila 11. novembra 2006 vo fínskom Levi. Odvtedy ju 14-krát klasifikovali na bodovanom umiestnení v cieli a len raz finišovala mimo najlepšej desiatky. "Všetko to vnímam veľmi pozitívne a tiež ako odmenu za drinu v letnej príprave. Hoci sa mi v poslednom čase skvele darí, potrebujem si už aj oddýchnuť od pretekania a najmä neustáleho cestovania. Teším sa na pár dní na Slovensku," uviedla na záver unavená, ale spokojná Zuzulová.


Veronika Zuzulová vo Svetovom pohári v slalome v sezóne 2007/08:


5. miesto - Reiteralm (Rak., 10. 11. 2007)

6. miesto - Panorama (Kan., 25. 11. 2007)

6. miesto - Aspen (USA, 9. 12. 2007)

10. miesto - Lienz (Rak., 29. 12. 2007)

2. miesto - Špindlerov Mlyn (ČR, 6. 1. 2008)

2. miesto - Maribor (Slovin., 13. 1. 2008)

----------------------------------------------------------------------------------

spolu 311 bodov a priebežná 3. priečka v hodnotení slalomu SP


Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová spokojná, hoci opäť tesne pod vrcholom