Organizátori to nezvládli, toto ani nebola bublina, hnevajú sa hokejisti

Juraj Slafkovský na MS v hokeji do 20 rokov v súboji s Američanom Dominicom Jamesom.
Juraj Slafkovský na MS v hokeji do 20 rokov v súboji s Američanom Dominicom Jamesom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|30. dec 2021 o 00:10

Medzi športovcami chodili aj bežní ľudia mimo bubliny.

RED DEER. Slovenskí hokejisti prežívajú veľké sklamanie. Chceli na MS v hokeji do 20 rokov bojovať o dobrý výsledok. Namiesto toho končia.

Pre množiace sa prípady koronavírusu vo viacerých tímoch organizátori podujatie zrušili.

Brankár Šimon Latkóczy prežíval mix emócií. Veril, že s tímom, ktorý Slovensko malo, mohol získať vytúženú medailu na vrchole juniorskej kariéry.

Skvelá partia

"Som veľmi prekvapený. Mám v sebe všetky druhy emócií. Neviem, či je to sklamanie alebo hnev. Nechápem, ako mohli organizátori toto dopustiť. Som vďačný, že som tu mohol byť pár dní.

Užil som si to. Ale veľmi ma mrzí, že nemôžem pokračovať v turnaji. Ešte raz, som veľmi sklamaný. COVID bol aj minulý rok a vážnejší a organizátori to vedeli vyriešiť. Tento rok zlyhali," povedal Latkóczy s horkosťou v hlase.

Sklamanie prežíval aj útočník Juraj Slafkovský. "Myslím si, že táto situácia zašla priďaleko. Tento krok bol nevyhnutný, ale dalo sa to zmeniť niekde na začiatku. Je to však vec organizátora a ja to nezmením," uviedol Slafkovský pre hockeyslovakia.sk.

"Vytvorili sme neskutočnú partiu. S takou partiou ľudí som sa na jednom turnaji doposiaľ nikdy nestretol. Som rád, že som mohol byť jej súčasťou. Čo sa týka vytvorenej bubliny, bola skutočne špeciálna.

Je to zaujímavé, keď bežní ľudia môžu chodiť medzi nami. Všetci vidíme, ako to dopadlo..."

Organizátori to nezvládli

Viacerí hráči z tejto generácie už nebudú mať možnosť reprezentovať Slovensko na ďalších MS do 20 rokov: "Je veľká škoda, že nám to neumožnili dohrať. Osobne si myslím, že by sme zašli ďaleko, aj keď doterajšie dva výsledky neboli také, aké sme si predstavovali.

Proti Rusku sme však boli pripravení urobiť všetko pre to, aby sme vyhrali. Som z toho nešťastný a ešte chvíľu budem. Nič na tom však nezmením. Musím makať na sebe ďalej a dúfať, že príde ešte príležitosť s podobne dobrým tímom predstaviť sa na majstrovstvách sveta."

Aj obranca Šimon Nemec prijal správu o zrušení MS veľmi ťažko: "Mali sme na tomto turnaji veľmi ambiciózny tím. Aj prvé dva zápasy ukázali, že môžeme na šampionáte zamiešať karty. Nebolo nám to však umožnené.

Táto bublina sa v podstate ani nedala nazvať bublinou. Každý si tu mohol robiť, čo chcel. Nie je možné, aby ľudia chodili medzi nami a mali tam dokonca na dnes naplánovanú svadbu. Zo strany organizátorov to nebolo zvládnuté.

My sme robili všetko pre to, aby sme opatrenia dodržiavali, nikto z nášho tímu nemal pozitívny test." Slovenská výprava ihneď po oficiálnom oznámení organizátorov o zrušení turnaja začala riešiť možnosti leteckej prepravy domov.

MS v hokeji do 20 rokov 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Organizátori to nezvládli, toto ani nebola bublina, hnevajú sa hokejisti