Zreľák je opäť zranený a hrozí, že nepôjde na majstrovstvá Európy

Adam Zreľák.
Adam Zreľák. (Autor: TASR)
SITA|3. apr 2017 o 12:20

Nevyzerá to dobre, uviedol tréner reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal.

JABLONEC. Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Adam Zreľák má opäť vážnejšie zdravotné problémy.

Dvadsaťdvaročný útočník FK Jablonec musel nútene odstúpiť v 72. minúte piatkového duelu 22. kola najvyššej českej súťaže na trávniku v Mladej Boleslavi (0:0), zranil sa bez cudzieho zavinenia.

"Vyzerá to na obnovenie zlomeniny priehlavku, ale nemáme to ešte potvrdené. Je to veľmi nepríjemné pre nás i pre Adama," uviedol pre oficiálnu klubovú internetovú stránku tréner FK Jablonec Zdeněk Klucký.

Rodák zo Starej Ľubovne si dosť vytrpel v poslednom období. Únavová zlomenina na boku chodidla z vlaňajšieho júla spôsobila, že bol sedem mesiacov mimo súťažného futbalu. Na trávnik sa vrátil v prvú marcovú sobotu v dueli proti Bohemians 1905.

Bývalý hráč Ružomberka a Slovana Bratislava, ktorý má s Jabloncom zmluvu do 30. júna 2019, sa postupne dostával do formy - 19. marca si dvoma gólmi proti Jihlave v Česku otvoril strelecký účet a v utorok 28. marca prispel v prípravnom dueli v Senci jedným presným zásahom k víťazstvu slovenskej reprezentácie do 21 rokov nad rovesníkmi zo Srbska (2:1).

S piatimi gólmi najlepší slovenský kanonier v kvalifikácii ME 2017 nechce chýbať v nominácii reprezentácie do 21 rokov na blížiaci sa záverečný turnaj majstrovstiev Európy v Poľsku.

"Nevyzerá to dobre," cituje denník Šport slová reprezentačného trénera Pavla Hapala, ktorý na margo Zreľákovho zranenia ešte poznamenal:

"Zápas Jablonca som sledoval v televízii, v sobotu som sa s Adamom aj telefonicky spojil. Na nohu dostal dlahu, čakajú ho ešte odborné vyšetrenia, ktoré o rozsahu zranenia povedia viac. Zostáva nám len veriť, že všetko napokon dobre dopadne."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Zreľák je opäť zranený a hrozí, že nepôjde na majstrovstvá Európy