Kužmovú čaká na Australian Open veľká favoritka, ostatní Slováci majú nepriaznivé bilancie

Viktória Kužmová.
Viktória Kužmová. (Autor: TASR)
TASR, Sportnet|5. feb 2021 o 07:15

Tenisti spoznali žreb pre Australian Open 2021.

MELBOURNE.  Slovenská tenistka Viktória Kužmová nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne proti siedmej nasadenej Bieloruske Arine Sobolenkovej.

Annu Karolínu Schmiedlovú čaká japonská kvalifikantka Majo Hibiová, Norbert Gombos sa stretne s domácim Austrálčanom Alexom Boltom a Andrej Martin si zmeria sily s Brazílčanom Thiagom Monteirom. Rozhodol o tom piatkový žreb.

Kužmová má zatiaľ so Sobolenkovou vyrovnanú bilanciu 1:1. V apríli 2018 ju zdolala v troch setoch v baráži o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie na harde v Minsku.

V roku 2017 na turnaji ITF na tráve v Manchestri jej podľahla v dvoch setoch. Schmiedlová síce prehrala vo finále kvalifikácie Australian Open, ktoré sa hralo v Dubaji, s Maďarkou Timeou Babosovou. Po odhlásení viacerých hráčok sa však napokon z pozície náhradníčky dostala do hlavnej súťaže.

Gombos má zatiaľ s Boltom nepriaznivú bilanciu 0:2. V júni 2014 v kvalifikácii Wimbledonu i v roku 2017 na challengeri v Ilkley s ním prehral v dvoch setoch, oba zápasy sa hrali na tráve.

Bolt sa dostal do hlavnej súťaže v Melbourne Parku vďaka voľnej karte. Martin prehral s Monteirom v roku 2019 na antukovom turnaji v čílskom Santiago.

V prípade úspechu by Norberta Gombosa v druhom kole čakal súper so zvučným menom. Stretol by sa buď s 18. nasadeným Bulharom Grigorom Dimitrovom alebo s víťazom grandslamového US Open a finalistom Australian Open 2018 Chorvátom Marinom Čiličom.

Andrej Martin by zas v prípade výhry mohol v druhom kole stretnúť súpera najlepšej desiatky. Rysuje sa mu súboj so siedmym nasadeným Rusom Andrejom Rubľovom. Favorit ešte musí zdolať Nemca Yannicka Hanfmanna.

Medzi favoritky na celkový triumf bude patri domáca svetová jednotka Ashleigh Bartyová, ktorá sa v prvom kole stretne s čiernohorskou súperkou Dankou Koviničovou. Svetová dvojka Simona Halepová si zas zmeria sily s domácou držiteľkou voľnej karty Lizette Cabrerovou.

Pomerne náročný žreb dostala turnajová trojka Japonka Naomi Osaková, ktorá sa stretne s Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou, ktorej iba tesne ušlo miesto medzi nasadenými hráčkami.

Obhajkyňa titulu Sofia Keninová sa stretne s držiteľkou voľnej karty domácou Maddison Inglisovou.

Nasadenou desiatkou bude Serena Williamsová, ktorú bude čakať Laura Siegemundová z Nemecka.

Mužská svetová jednotka a obhajca titulu Novak Djokovič sa v prvom kole stretne s Francúzom Jéremym Chardym. Svetová dvojka Rafael Nadal bude mať v prvom kole za súpera Srba Lasla Djereho. 

Vlaňajší finalista a tretí nasadený Dominic Thiem sa stretne s Kazachom Michailom Kukuškinom. Turnajovú štvorku Daniila Medvedeva preverí Kanaďan Vasek Pospisil.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Kužmovú čaká na Australian Open veľká favoritka, ostatní Slováci majú nepriaznivé bilancie