Zraneného Bryanta v súťaži trojkárov nahradí Nowitzki

SITA|15. feb 2008 o 08:28

NEW YORK 15. februára (SITA) - Najužitočnejší hráč (MVP) základnej časti uplynulého ročníka NBA Dirk Nowitzki nahradí v šestke nominovaných strelcov na súťaž Foot Locker Three-Point Shootout v rámci sobotného ...

NEW YORK 15. februára (SITA) - Najužitočnejší hráč (MVP) základnej časti uplynulého ročníka NBA Dirk Nowitzki nahradí v šestke nominovaných strelcov na súťaž Foot Locker Three-Point Shootout v rámci sobotného programu All-Star víkendu zraneného rozohrávača Los Angeles Lakers Kobeho Bryanta. Lídra kalifornského tímu vyradil zo súťaže vykĺbený malíček streleckej pravej ruky, v nedeľnom zlatom bode programu - 57. Zápase hviezd by však nemal v drese Západnej konferencie MVP vlaňajšieho duelu z Las Vegas chýbať. Nowitzki nenašiel medzi trojkármi rovného v roku 2006 v Houstone, o primát bojoval aj v ročníkoch 2000, 2001 a 2007. Nowitzki má v tejto sezóne zo všetkých účastníkov na konte najmenej úspešných trojbodových pokusov (41), celkovo vystrelil na kôš z tejto vzdialenosti 139-krát a má 29,5-percentnú úspešnosť - najslabšiu zo šestice nominovaných.

Od roku 2003 sa žiadnemu basketbalistovi nepodarilo obhájiť víťazstvo v súťaži trojkárov. Peju Stojakoviča sa pokúsi napodobniť ostrostrelec z Toronta Jason Kapono. Konkurenciu však bude mať viac ako zdatnú. Prvý raz od neúspešnej obhajoby z roku 2004 a navyše v novom drese New Orleans spustí paľbu spoza trojkového oblúka z piatich rôznych stanovíšť Stojakovič, pridajú sa Daniel Gibson z Clevelandu, Richard Hamilton z Detroitu a elitný rozohrávač Steve Nash z Phoenixu. Na každej pozícii budú čakať strelcov štyri bežné lopty v hodnote jedného bodu a jedna dvojbodová - farebná vyrobená špeciálne pre Zápas hviezd.


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Zraneného Bryanta v súťaži trojkárov nahradí Nowitzki