Podpíše Kane novú zmluvu? Rozhodnúť môže jeden zápas

Harry Kane v drese tímu Tottenham Hotspur.
Harry Kane v drese tímu Tottenham Hotspur. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. feb 2021 o 10:50

Mourinho verí, že anglický útočník v tíme zostane.

LONDÝN. Futbalový tréner José Mourinho verí, že je schopný s Tottenhamom Hotspur získať trofeje, ktoré by presvedčili Harryho Kanea zostať v klube. Hráč má platný kontrakt do leta 2024, no vedenie by si ho rado udržalo ešte dlhšie.

Dvadsaťsedemročný útočník dal jasne najavo, že novú viacročnú zmluvu podpíše len v prípade, že sa výsledkovo a herne posunie na vyššiu úroveň.

Dlhé čakanie na úspech 

Práve zisk prvej trofeje v jeho kariére by mal byť údajne tou správnou motiváciou. Posledný triumf Tottenhamu sa však datuje ešte do roku 2008, keď jeho hráči zdvihli nad hlavu Ligový pohár.

Od zopakovania tohto úspechu ich v tejto sezóne delí už len jeden zápas, 25. apríla vyzvú vo Wembley Manchester City. Mourinho je preto pokojný a verí, že sa mu druhého najlepšieho strelca klubovej histórie podarí udržať.

"Od zisku trofeje nás delí jediný zápas. Viem, že to nebude jednoduché, postaví sa nám do cesty tím, ktorý v tejto sezóne pravdepodobne vyhrá Premier League.

Stále je to však len 90 minút. Spýtajte sa Harryho, ale som si istý, že on bude prvý, kto sa pobije o víťazstvo," uviedol Mourinho. 

V hre sú aj ďalšie dve trofeje 

Jeho zverenci majú stále šancu na úspech aj na ďalších frontoch.

Prebojovali sa do 5. kola FA Cupu, v ktorom ich čaká Everton, a v šestnásťfinále Európskej ligy sa o týždeň neskôr predstavia na ihrisku rakúskeho Wolfsbergeru.

V Premier Legue im momentálne patrí ôsme miesto, so štvorbodovou stratou na prvú štvorku a štrnásťbodovou na lídra tabuľky Manchester City.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Podpíše Kane novú zmluvu? Rozhodnúť môže jeden zápas