Fraška v Katare ich neodradila. Známe pivo bude oficiálnym sponzorom aj na MS v roku 2026

Fanúšikovia Argentíny na MS vo futbale 2022 v Katare.
Fanúšikovia Argentíny na MS vo futbale 2022 v Katare. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. jún 2023 o 16:50

V Katare iba dva dni pred štartom turnaja vydali zákaz na predaj piva s obsahom alkoholu na všetkých štadiónoch.

ŽENEVA. Budweiser bude oficiálnym pivom futbalových majstrovstiev sveta v roku 2026 v Kanade, Mexiku a USA.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) vo štvrtok predĺžila spoluprácu s pivovarom AB InBev, a to napriek problémom, ktoré sa vyskytli krátko pred začiatkom vlaňajšieho svetového šampionátu.

Organizátori „mundialu“ v Katare iba dva dni pred štartom turnaja vydali zákaz na predaj piva s obsahom alkoholu na všetkých štadiónoch.

Spomenutý pivovar, ktorý platí desiatky miliónov dolárov za exkluzívne právo byť dodávateľom piva pre majstrovstvá pritom predtým do dejiska šampionátu odoslal množstvo zásob pre milióny fanúšikov. Uvedené partnerstvo medzi FIFA a AB InBev trvá už od roku 1986.

Napriek tomu, že fanúšikovia na MS v Katare si nemohli dopriať alkoholické pivo Budweiser, publicita tejto značky pravdepodobne vďaka spomenutému sporu s organizátormi turnaja stúpla a nikoho nenechala na pochybách, že práve Budweiser bude naďalej spojený s majstrovstvami sveta.

Prezident FIFA Gianni Infantino ešte počas turnaja ubezpečil, že vzťahy medzi strešnou organizáciou svetového futbalu a pivovarom AB InBev sú naďalej dobré.

Hodnotu predĺženého kontraktu nezverejnili, no agentúra AP tvrdí, že v prípade predchádzajúcich majstrovstiev sveta sa sponzorstvo pivovaru pohybovalo na úrovni zhruba 75 miliónov dolárov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Fraška v Katare ich neodradila. Známe pivo bude oficiálnym sponzorom aj na MS v roku 2026