Změlík sa vracia, vyzval na desaťbojársky súboj Šebrleho

SITA|4. mar 2009 o 15:45

Olympijský víťaz z Barcelony 1992 Robert Změlík sa po dvanástich rokoch opäť chystá absolvovať desaťboj.

PRAHA. Mal by štartovať 23. a 24. júna na viacbojárskom mítingu v Kladne. Informoval o tom český denník Sport. S trénerom svetového rekordéra Romana Šebrleho Daliborom Kupkom sa stavil, že dosiahne v Kladne súčet 7300 bodov. "Ak sa mi to nepodarí, kúpim mu auto a dám mu ho bez toho, aby sa mu navyšovali splátky. Keď prehrá, bude platiť riadne splátky s navýšením, takže ho vlastne nič zlé nečaká," vysvetlil Robert Změlík, ktorý sa bude snažiť neprehrať so Šebrlem o viac ako tisíc bodov.

Šéftréner českej reprezentácie Václav Fišer zasa vyhlásil, že ak sa bývalý desaťbojár dostane na hranicu 6500 bodov, zje klobúk. "Povedal som mu, že už si ho môže rovno kúpiť. Asi mu vyberiem nejaký plstený," smial sa Změlík, ktorý v pondelok so Šebrlem, ktorý sa pripravuje na halové ME v Turíne, absolvoval kompletný tréning. "Robert je atletický fanatik. Pripravuje sa na viacbojársky míting v Kladne, tam si proti sebe zasúťažíme. Dám mu tisícbodový náskok," vyhlásil Šebrle.

Robert Změlík, čoskoro štyridsiatnik, sa s vrcholovou atletikou rozlúčil v roku 1997, keď na halových MS získal zlato. Následne sa venoval podnikaniu a pred piatimi rokmi sa vrátil k atletike. V II. českej lige pomáhal vo vrhačských disciplínach tímu AC Prostějov. Vo vrhu guľou, hode diskom i oštepom by svojimi výkonmi mohol konkurovať desaťbojárom už teraz.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Změlík sa vracia, vyzval na desaťbojársky súboj Šebrleho