Woodley uznáva kvality Youtubera Paula a opisuje, čo sa vlastne v zápase stalo

Zdrvený Tyron Woodley odchádza z ringu.
Zdrvený Tyron Woodley odchádza z ringu. (Zdroj: USA TODAY Sports, Autor: Kim Klement)
SvetMMA|19. dec 2021 o 18:11 (aktualizované 19. dec 2021 o 18:17)

Po tvrdej porážky ťažko hľadal slová.

TAMPA. Stačila jedna chyba a z inak vyrovnaného súboja sa stala najzahanbujúcejšia porážka v profesionálnej kariére Tyrona Woodleyho.

Bývalý šampión UFC dnes nad ránom SEČ o odvetnom súboji podľahol Youtuberovi Jakeovi Paulovi.

Šok bol fanúšikov o to väčší, že Woodley prehral na knokaut po jednom dobre trafenom údere.

Nevie si vysvetliť, ako sa to mohlo stať

Na tlačovej konferencii pôsobil 39-ročný Američan z drtivej prehry sklamane a len ťažko hľadal slová, ktorými by vysvetlil to, čo sa vlastne stalo v zápase.

„Premýšľam nad tým a nechápem ako som len mohol zvesiť tú ruku pred knokautom dole? Obe ruky som mal po celý čas hore. Vedel som, že to príde a bol som pripravený úder blokovať.

Poslal mi tam zadný plavák a ja sám neviem prečo som zvesil ruku dole. V tomto športe je to o jedinej chybe,“ uviedol bojovník, ktorý od straty titulu v marci 2019 prehral šesť zápasov v rade.

Stačila jedna chyba a zápas sa pre Tyrona Woodleyho skončil.
Stačila jedna chyba a zápas sa pre Tyrona Woodleyho skončil. (Zdroj: USA TODAY Sports, Autor: Kim Klement)

Na rozdiel od prvého súboja z augusta tohto roka bola už na prvý pohľad viditeľná zmena Woodleyho taktiky.

Hoci sa na neho Paul stále vešal, rodák z Missouri na to odpovedal údermi na telo.

„Tentokrát bolo cieľom predĺžovať moje údery v kombináciách a tlačiť na neho, byť aktívnejším ako minule. Nechcel som mu nechať náskok troch kôl a potom sa vracať do zápasu. Zdalo sa mi, že to robím dobre.

Bola to šachová partia. Obaja sme trafili zopár čistých úderov. V obrane sme od prvého zápasu ukázali zlepšenie, celkovo ako bojovníci sme sa zlepšili. Čo sa týka posledného úderu, občas sa cítim príliš napätý, a tak uvoľním ruky a nadýchnem sa,“ prezradil päťnásobný šampión veltrovej divízie UFC.

Uznal kvality súpera a chce sa pohnúť ďalej

Rodák z Missouri sa už pred zápasom vyjadril, že napriek pokročilému veku ho v nasledujúcich mesiacoch diváci uvidia v troch ďalších dueloch naprieč bojovými športami.

Aj keď ho prehra bolí, Woodley odmieta nechať sa zožierať tým, čo sa stalo. Uznal kvality mladého Youtubera a chce sa posunúť v kariére ďalej.

„V určitom štádiu budú ľudia musieť dať Jakeovi kredit za to, čo dosiahol. Nikdy to nebolo tak, že by som ho nerešpektoval ako silového boxera. Vedeli sme to o ňom. Preto bola týmto štýlom aj nastavená taktika.

Proste to na mňa poslal a vyšlo to, nemá cenu plakať nad rozliatym mliekom. Som naozaj štastný, že tu môžem byť, že som dostal možnosť opäť si s ním zmerať sily. Vám všetkým ďakujem za to, že som mohol ukázať, že som stále bojovník,“ zakončil.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Woodley uznáva kvality Youtubera Paula a opisuje, čo sa vlastne v zápase stalo