Zlatú loptú získa Messi, tvrdí Cristiano Ronaldo

Lionel Messi
Lionel Messi (Autor: tasr/ap)
TASR|20. okt 2009 o 13:18

Úradujúci víťaz prestížnej ankety Zlatá lopta Cristiano Ronaldo zastáva názor, že na tróne pre najlepšieho futbalistu sveta podľa magazínu France Football ho nahradí Lionel Messi z FC Barcelona.

PARÍŽ.

Obhajca jednej z najrešpektovanejších svetových futbalových ankiet to uviedol v rozhovore pre samotné francúzske periodikum.

Lionel Messi

Portugalský krídelník, ktorý tiež figuruje na 30-člennom zozname kandidátov, prestúpil v lete do Realu Madrid z Manchestru United za rekordných 94 miliónov eur.

Podľa jeho slov najväčšiu šancu majú hráči Barcelony, ktorá okrem Ligy majstrov v minulej sezóny vyhrala aj Primera División a získala Španielsky pohár.

Hráčov Barcelony je v nominácii až šesť, okrem Argentínčana Messiho aj Xavi Hernandez, Thierry Henry, Andres Iniesta, Yaya Toure a Zlatan Ibrahimovič.

"Favoritom je hráč z Barcelony. Aby ste vyhrali túto trofej, musíte mať aj kolektívnu trofej ako výhru v Lige majstrov či národnej lige. Messi je favorit, vyhral LM aj La Ligu, tak prečo nie? Ak vyhrá, bude to zaslúžene," povedal momentálne zranený Cristiano Ronaldo.

Dvadsaťštyriročný majiteľ "Ballon d'Or" z roku 2008 ďalej uviedol, že Barcelona je momentálne lepšia ako jej odveký rival Real:

"Barcelona hrá lepšie, ale viete prečo? Pretože jej hráči sú spolu už niekoľko sezón a nie dva mesiace, ako my. Rešpektujeme Barcelonu, no počkáme si do konca sezóny, lebo skutočná otázka je, kto bude vtedy na čele."

Informovali agentúry Reuters a AP.

Nachádzate sa tu:
Domov