Vlhová prišla o päť súperiek pre covid, Shiffrinová pozná verdikt

Mikaela Shiffrinová.
Mikaela Shiffrinová. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. jan 2022 o 13:05 (aktualizované 3. jan 2022 o 17:27)

Vypadli tri Švajčiarky a tiež dve Rakúšanky.

BRATISLAVA. Vo švajčiarskom ženskom zjazdárskom tíme naďalej šarapatí koronavírus.

Utorkový slalom Svetového pohára v slalome v chorvátskom Záhrebe s určitosťou vynechajú Camille Rastová, Aline Daniothová aj Melanie Meillardová, všetky tri nastúpili do izolácie po pozitívnych testoch na covid-19.

Rovnako je stále pre koronavírus mimo diania Lara Gutová-Behramiová, ktorá pred necelým rokom tvrdo bojovala s Petrou Vlhovou o veľký glóbus za celkový triumf vo Svetovom pohári.

Napokon ho prvýkrát v histórii získala Slovenka, ale skúsená Švajčiarka si to vynahradila dvoma titulmi majsterky sveta.

Z trojice Rastová, Daniothová, Meillardová sa zatiaľ v olympijskej sezóne v slalome najviac darí Rastovej. V hodnotení najtočivejšej disciplíne je šestnásta, nedávno v rakúskom Lienzi pri víťazstve Petry Vlhovej skončila siedma.

Shiffrinová dostala zelenú

Dlho nebolo známe, či v utorok na kopci Sljeme nad Záhrebom nastúpi Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá rovnako pauzuje pre pozitívny test na koronavírus.

Mala ho krátko po Vianociach a podľa jej nórskeho partnera Aleksandra Aamodta Kildeho bola zdravotne takmer v poriadku, z príznakov pociťuje iba únavu.

Napokon mala testy negatívne a štartovať môže.

To však napokon neplatí o dvojici Rakúšaniek. Franziska Gritschová a Magdalena Eggerová mali pozitívne testy na Covid-19 a sú v karanténe.

Zasiahne covid aj do pretekov mužov?

Na poplach v tejto súvislosti bije jeden z pretekových riaditeľov Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) Markus Waldner.

Podľa jeho slov súčasný nákazlivejší variant koronavírusu omikron sa onedlho začne rýchlo šíriť aj medzi mužmi a narobí paseku v ambíciách jednotlivých pretekárov a pretekárok vo Svetovom pohári.

A to sa začiatkom februára majú v Pekingu začať zimné olympijské hry.

"Je len otázka času, kedy omikron raketovo prenikne aj medzi mužov, lebo v ženskej časti SP sa už vo veľkom prejavuje. Svetový pohár momentálne visí na vlásku, ale ešte horšie je to s olympijskou perspektívou. Ak sa všetkým najlepším svetovým športovcom podarí dostať do Pekingu, bude to malý zázrak," uviedol Waldner podľa webu orf.at.

V utorok v Záhrebe sa bude jazdiť 1. kolo slalomu žien od 12.30 h a druhé s tridsiatkou najlepších príde na rad o 16.05 h. Textový online prenos nájdete na portáli Sportnet.sk.

Víťazstvá z ostatných dvoch rokov v jedných z najprestížnejších pretekov sezóny bude obhajovať Petra Vlhová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová prišla o päť súperiek pre covid, Shiffrinová pozná verdikt