Shiffrinová vyfúkla Švajčiarke prvé víťazstvo, Vlhová znovu na pódiu

Mikaela Shiffrinová v objatí s Wendy Holdenerovou.
Mikaela Shiffrinová v objatí s Wendy Holdenerovou. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. nov 2022 o 14:10

Vo fínskom Levi dosiahla Vlhová dve tretie miesta.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Levi (Fínsko)

Ženy - slalom - konečné výsledky:

1.

Mikaela Shiffrinová

USA

1:52,21 min

2.

Wendy Holdenerová

Švajčiarsko

+ 0,28 s

3.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 0,68 s

4.

Lena Dürrová

Nemecko

+ 0,97 s

5.

Sara Hectorová

Švédsko

+ 1,42 s

6.

Leona Popovičová

Chorvátsko

+ 1,62 s

18.

Martina Dubovská 

Česko

+ 2,67 s

LEVI. Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová ani v nedeľu nepridala do svojej zbierky šiesty triumf v slalome vo fínskom Levi. Dvadsaťsedemročná Liptáčka rovnako ako v sobotu finišovala tretia.

Naďalej tak platí, že keď Vlhová dokončila preteky v Levi, vždy skončila v Top 3. Okrem piatich triumfov má na konte aj jedno druhé a tri tretie miesta. Raz tam nedokončila druhé kolo a raz nepostúpila z prvého kola.

Vlhová bola v nedeľu po prvom kole tretia a v konečnom účtovaní nestačila na Američanku Mikaelu Shiffrinovú ani na Švajčiarku Wendy Holdenerovú.

Prvenstvo si rovnako ako v sobotu vyjazdila americká reprezentantka, ktorá viedla aj po prvom kole. V oboch kolách dosiahla Shiffrinová najlepší čas.

Prekonaný rekord Vlhovej

Skúsená Holdenerová v nedeľu predviedla vynikajúcu druhú jazdu a siahala na premiérový slalomový triumf v SP, na ten si však ešte musí počkať. "Zlepšila som sa oproti sobote. Bola som blízko, ale Mikaela šla vynikajúco."

Shiffrinová v nedeľu zaznamenala už 76. triumf v pretekoch Svetového pohára, až 49 z nich dosiahla v slalome. V počte víťazstiev v niektorej z disciplín je rekordérka a svoje maximum ešte zlepšila.

Američanka v nedeľu prekonala Vlhovej rekord v počte triumfov v Levi. Shiffrinová má na svojom konte už šesť "sobov", Slovenka päť.

V Laponsku totiž víťazka získa soba, ktorého má možnosť pomenovať a smie ho v budúcnosti navštevovať. Petra Vlhová už mala prichystané meno pre prípadného šiesteho, chcela ho pomenovať podľa mamy Zuzany.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)

Slovenka chce odstrániť svoje chyby

"Víkend vnímam pozitívne, pretože za dve 3. miesta môžeme byť spokojní. Nemôžeme len vyhrávať. Dala som do toho všetko, bolo to náročné. Konkurencia je veľmi vyrovnaná. Uvidíme, aké to bude v ďalších pretekoch.

Druhé kolo som nešla najlepšie, ale opäť to vyšlo na pódium. Sú to prvé dva štarty sezóny a máme ich pred sebou ešte veľa. Budeme sa snažiť odstrániť chyby, ktoré som spravila," zhodnotila Vlhová v prenose JOJ Šport.

"Musím si oddýchnuť, trochu potrénovať a pripraviť sa na Killington," dodala.

Keďže Shiffrinová ovládla oba slalomy v Levi, so ziskom 200 bodov je líderkou hodnotenia disciplíny aj celkového poradia SP. Druhá je priebežne Holdenerová so ziskom 125 bodov, tretia Vlhová ich má na svojom konte 120.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová vyfúkla Švajčiarke prvé víťazstvo, Vlhová znovu na pódiu