Shiffrinová opäť lyžuje a šlo jej to dobre. Boj o glóbus môže zdramatizovať počasie

Mikaela Shiffrinová počas obrovského slalomu v Jasnej 2024.
Mikaela Shiffrinová počas obrovského slalomu v Jasnej 2024. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|20. feb 2024 o 14:47

Američanka stráca 205 bodov na líderku Laru Gutovú-Behramiovú.

BRATISLAVA. „Viem, že Mikaela Shiffrinová opäť lyžovala v Toblachu a šlo jej to celkom dobre. Aj keď ju trochu tlačili lyžiarky,“ uviedol expert Stefan Abplanalp pre švajčiarsku televíziu SRF. 

Američanka pauzuje pre zranenie kolena od pádu v zjazde v Cortine d’Ampezzo a svoj návrat na zjazdovky zatiaľ odkladá. 

Zdravie na prvom mieste

Medzitým sa na čelo priebežného poradia SP dostala Lara Gutová-Behramiová. Švajčiarka sa však tejto téme vyhýba. 

„Akonáhle začnem počítať, prichádzajú do hry neistoty. Sezóna je ešte dlhá a moja hladina energie nie je už tak vysoká. Musím sa sústrediť na to, čo je dôležité. V mojom prípade je to lyžovanie. Počas sezóny sa nedá vyhrať glóbus, ale konkrétne preteky. 

Chcem pokračovať v lyžovaní ako doposiaľ a hlavne ostať zdravá. Pokiaľ sa to splní, o glóbusoch sa môžeme rozprávať na finále SP v Saalbachu,“ vysvetlila tridsaťdvaročná Švajčiarka pre televíziu SRF. 

Lara Gutová-Behramiová.
Lara Gutová-Behramiová. (Autor: TASR/AP)

Kľúčové super-G

Shiffrinová sa predovšetkým pripravuje na technické disciplíny, ktoré sú na programe na začiatku marca (9. a 10.) vo švédskom Aare. Pokiaľ sa americká lyžiarka nepostaví na štart skôr, jej sen o šiestom veľkom krištáľovom glóbuse sa rozplynie. 

„Super-G v talianskom stredisku Val di Fassa bude kľúčové. Ak Shiffrinová nepôjde ani tam, pravdepodobne boj o glóbus pre ňu skončí,“ reagoval bývalý tréner švajčiarskych lyžiarok Hugues Ansermoz pre Blick. 

Preteky vo Val di Fassa sú na programe už najbližší víkend (24. a 25. februára). Predpoveď počasia však nie je prívetivá. V piatok má v stredisku nasnežiť viac ako pol metra snehu a poveternostné podmienky nemajú byť priaznivé ani cez víkend. 

Ak by sa zrušili ďalšie dva preteky SP, Gutová-Behramiová by nezväčšila svoj náskok na prvom mieste a boj o trofej by sa ešte mohol zdramatizovať. 

Nasledujúce preteky sa uskutočnia v nórskom stredisku Kvitfjell. „K tomuto miestu má Shiffrinová zvláštny vzťah. Táto zjazdovka jej vyhovuje,“ povedal Abplanalp. 

Američanka vlani skončila v nórskom stredisku na štvrtom mieste v super-G a na piatom v zjazde. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová opäť lyžuje a šlo jej to dobre. Boj o glóbus môže zdramatizovať počasie