Diváci videli, ako Vlhová stráca. Za novinkou šampionátu sú aj Slováci

Petra Vlhová v obrovskom slalome na MS v lyžovaní.
Petra Vlhová v obrovskom slalome na MS v lyžovaní. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|21. feb 2023 o 14:20

Meranie sa testuje už päť rokov.

BRATISLAVA. Televíznych divákov, ktorí sledovali majstrovstvá sveta v lyžovaní, zaujala nová grafika počas pretekov obrovského slalomu.

Fanúšikovia mali počas jazdy dokonalý prehľad, pretože grafika ponúkala nielen porovnania na medzičasoch, ale aj počas celej trate. 

„Išlo o živé testovanie iba počas pretekov obrovského slalomu,“ vysvetlil IT technik Matúš Kiczko, ktorý zabezpečuje pre FIS digitálne merania trate. 

Diváci videli, ako Vlhová stráca

Žiaľ, priebežný čas slovenskej reprezentantky Petry Vlhovej divákov nepotešil. V prvom kole prevažovala v jej jazde červená farba, ktorá znamenala manko na líderku. 

V druhom kole sa držala v zelených číslach, ale jej náskok sa postupne skresával. V záverečnej pasáži sa už držala v červených farbách. V pretekoch obrovského slalomu obsadila siedme miesto. 

„Bohužiaľ, prvé kolo mi nevyšlo. Nešlo sa mi zle, ale mala som ísť do toho trochu inak. Trať nebola náročná. Boli miesta, kde som to až moc obchádzala.

Stratila som najmä v strednej pasáži a v cieľovom priestore. Ani druhé kolo nehodnotím dobre. Čakala som viac, ale robila som chyby. Nešla som ideálne,“ komentovala svoje jazdy. 

Stratu na posledných medzičasoch zhodnotil tréner Mauro Pini jednoducho. „Ak telo nie je zdravé, tak ani hlava nefunguje stopercentne. Nemáme čo skrývať. Toto je level, na ktorom práve lyžujeme. Prvých päťdesiat sekúnd sa držala, ale na poslednom úseku stratila,“ zhrnul. 

Senzor v lyžiarke

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Diváci videli, ako Vlhová stráca. Za novinkou šampionátu sú aj Slováci