Vlhovej súperka prišla o vlastný tím. Po novom sa na pretekoch musí zaobísť aj bez mamy

Katharina Liensbergerová.
Katharina Liensbergerová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|22. júl 2023 o 16:50

V roku 2021 získala malý glóbus za slalom, v minulej sezóne sa jej však nedarilo.

BRATISLAVA. Aj minulú sezónu doprial Rakúsky lyžiarsky zväz (ÖSV) Katharine Liensbergerovej samostatný tím, ktorého súčasťou bol aj bývalý tréner Petry Vlhovej Livio Magoni.

Za posledných 15 mesiacov rodáčka z rakúskeho Göfisu vystriedala až 4 trénerov - Hannesa Zöchlinga, Livia Magoniho, Georga Harzla a Klausa Mayrhofera.

Po neúspešnej sezóne však rakúska lyžiarka prišla o samostatný tím a pridá sa k spoločnému tímu rakúskej reprezentácie.

Držiteľka malého glóbusu za slalom zo sezóny 2020/2021 sa musí v novej sezóne zaobísť aj bez mentálneho trénera Mathiasa Berthola.

"Je toho veľa nového. Nový tréner, nový servis, nový fitness tréner. Našli sme sa. Som pripravená na zmeny," povedala Katharina Liensbergerová pre najväčší rakúsky denník Kronen Zeitung.

K častému striedaniu trénerov v uplynulom období doplnila: "To len ukazuje, že niečo nebolo v poriadku. Jednoducho to nesadlo. Ale veľa som sa naučila."

Podľa nových usmernení Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) sa bude musieť zaobísť na pretekoch Svetového pohára aj bez svojej mamy.

"S mamou máme veľmi blízky vzťah. Veľmi ma podporovala v uplynulých sezónach, zväz pomáhal s potrebnými oprávneniami vo Svetovom pohári.

Samozrejme, nie som z toho nadšená. Teraz však existuje jasné usmernenie. A platí to pre všetkých rovnako," dodala olympijská víťazka v tímovej súťaži z roku 2022.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovej súperka prišla o vlastný tím. Po novom sa na pretekoch musí zaobísť aj bez mamy