Zidane sa má stať novým trénerom Kataru, píšu zahraničné médiá

Zinedine Zidane, tréner Realu Madrid.
Zinedine Zidane, tréner Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. jún 2018 o 22:13

Francúz ešte donedávna pôsobil v Reale Madrid.

DUBAJ. Futbalový tréner Zinedine Zidane po ukončení spolupráce s Realom Madrid údajne mieri na lavičku katarského národného tímu.

Štyridsaťpäťročný bývalý legendárny stredopoliar sa dohodol podľa viacerých zahraničných médií na zmluve do roku 2022 v celkovej hodnote 200 miliónov eur, za sezónu by teda získal 50 miliónov eur.

Pozrite si najlepšie momentky z tlačovej konferencie, na ktorej Zinedine Zidane oznámil koniec v Reale Madrid: fotogaléria

2.6.2018

Angažovanie Zidana je krok Kataru smerujúci k majstrovstvám sveta v roku 2022, ktoré sa uskutočnia práve v tejto arabskej krajine. Informoval o tom napríklad portál thesun.co.uk.

Zidane odstúpil šokujúco z funkcie trénera Realu Madrid vo štvrtok, iba päť dní po treťom triumfe jeho zverencov v Lige majstrov v sérii. Po anabáze v tíme španielskeho klubu si chcel odpočinúť od futbalu.

Majster sveta za rok 1998 nahradil na lavičke Realu Madrid v januári 2016 Rafaela Beníteza. Počas svojho pôsobenia získal tri trofeje v Lige majstrov, v sezóne 2016/2017 ovládol najvyššiu španielsku súťaž.

Celkovo viedol Real v 149 zápasoch - dosiahol 104 víťazstiev a 29 remíz, šestnásťkrát jeho zverenci prehrali.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Zidane sa má stať novým trénerom Kataru, píšu zahraničné médiá