Židlický ani Eliáš zrejme na MS nepôjdu

Patrik Eliáš
Patrik Eliáš (Autor: SITA/AP)
TASR|25. apr 2013 o 20:57

Židlický si uvedomuje, že má pred sebou možno poslednú šancu podpísať nový kontrakt v NHL.

NEW JERSEY. Česká hokejová reprezentácia sa na blížiacich MS vo Švédsku a Fínsku bude musieť s najväčšou pravdepodobnosťou zaobísť bez útočníka Patrika Eliáša a obrancu Mareka Židlického.

Obidvom hráčom vyprší po sezóne zmluva so zámorským klubom New Jersey Devils a podľa vlastných slov nechcú riskovať prípadné zranenie.

"Ak v priebehu pár dní nepredĺžim v New Jersey zmluvu, tak to s mojou účasťou nevyzerá dobre. A či je predĺženie reálne? Keďže s nami nikto cez sezónu nekomunikoval, tak asi nie. Stať sa však môže čokoľvek, ale zo strany manažmentu neprišli žiadne náznaky, že by sme mali vyjednávať," uviedol Eliáš pre idnes.cz.

"V posledných rokoch som videl, ako sa na MS zranili Martin Havlát, Milan Michálek či Radek Martínek a ovplyvnilo ich to. Riziko, že sa nám niečo stane, je veľké. A pre mňa je NHL prioritou."

V rovnakej situácii sa nachádza aj jeho spoluhráč Marek Židlický, ktorý si uvedomuje, že má pred sebou možno poslednú šancu podpísať nový kontrakt v NHL.

"Nechcem to povedať tak hrubo, pretože to skutočne nie je príjemné. Vždy som rád reprezentoval. Ak by som sa na šampionáte zranil a bol by som 4-5 mesiacov mimo, tak mi asi ťažko niekto ponúkne zmluvu," zdôvodnil 36-ročný hokejista pre idnes.cz.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Židlický ani Eliáš zrejme na MS nepôjdu