Zidane: Od hráčov očakávam zanietenie a ofenzívny prejav

Zinedine Zidane na svojej prvej tlačovej konferencii pritiahol obrovskú pozornosť médií.
Zinedine Zidane na svojej prvej tlačovej konferencii pritiahol obrovskú pozornosť médií. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. jan 2016 o 16:49

V klube pôsobil v rokoch 2001 až 2006 ako hráč, naposledy viedol B-tím. Teraz sa Zinedine Zidane stal trénerom prvého mužstva Realu Madrid.

MADRID. Nový tréner futbalistov Realu Madrid Zinedine Zidane očakáva od svojich zverencov rovnaké nasadenie, akým sa na trávnikoch prezentoval za svojich slávnych čias.

"Mojím cieľom je naočkovať hráčom futbal s osobným zanietením a ofenzívnym prejavom," povedal Francúz na svojej prvej tlačovej konferencii v novej funkcii.

Zidane sa v pondelok 4. januára 2016 stal v poradí trinástym trénerom futbalistov Realu Madrid od júna 2003. Štyridsaťtriročný bývalý skvelý francúzsky záložník vystriedal vo funkcii odvolaného Rafaela Beníteza.

Zmena nastala po nedeľňajšej remíze Madridčanov vo Valencii 2:2. Real je po osemnástich kolách na tretej priečke tabuľky so štvorbodovým mankom na vedúce Atlético Madrid.

zidane3_res.jpg

Zinedine Zidane má za sebou prvú tlačovú konferenciu. FOTO - TASR/AP.

Zidane hrával v Reale v rokoch 2001 až 2006. Bol súčasťou slávnej éry klubu s Luisom Figom, Raúlom, Ronaldom či Davidom Beckhamom. V roku 2002 rozhodol vo finále Ligy majstrov o triumfe nad Bayerom Leverkusen (2:1).

V roku 2013 prijal funkciu asistenta trénera v rezervnom tíme. O rok neskôr sa stal hlavným koučom B-mužstva.

zidane2_res.jpg

Zidane má za sebou aj prvý tréning pri A-mužstve. FOTO - TASR/AP.

Francúz pôsobil tiež v podpornom tíme Taliana Carla Ancelottiho, ktorý v roku 2014 získal pre Real jubilejný desiaty triumf v Lige majstrov.

Nový kouč si odkrúti premiéru na lavičke A-mužstva Realu v sobotňajšom ligovom dueli s Deportivom La Coruňa. Podľa klubových informácií bolo na jeho prvý verejný tréning s tímom zvedavých 6000 priaznivcov.

Zinedine Zidane má za sebou prvý tréning pri A-mužstve.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Zidane: Od hráčov očakávam zanietenie a ofenzívny prejav