Zidane kritizuje Domenecha po fiasku proti Mexiku

SITA|18. jún 2010 o 10:18

Niekdajší špílmacher francúzskej futbalovej reprezentácie Zinedine Zidane vyhlásil, že za štvrtkovú šokujúcu prehru s Mexikom (0:2) na majstrovstvách sveta je v plnej miere zodpovedný tréner Raymond Domenech.

MEXICO. Majster sveta z roku 1998 a vicemajster spred štyroch rokov uviedol, že nechápe Domenechov úmysel nechať na lavičke kreatívneho stredopoliara Yoanna Gourcuffa. Francúzskej hre počas celého zápasu chýbala potrebná myšlienka a ofenzíva prakticky neexistovala. Výsledkom bol už druhý zápas bez streleného gólu a s jediným bodom na konte a vážna hrozba rozlúčky so šampionátom po bojoch v základných skupinách.

"Bolo to rozhodnutie trénera, ale ja s ním nesúhlasím. Som veľmi sklamaný z toho, ako Francúzsko hralo alebo skôr nehralo. Za celý zápas sme nemali poriadnu strelu na bránku a to je najmenej, čo by sa dalo v takom stretnutí očakávať," povzdychol si Zidane a vzápätí uznanlivo dodal: "Dnes večer zvíťazilo lepšie mužstvo. Mexické mužstvo prevýšilo svojho súpera viacerými spôsobmi, ale najmä fyzicky."

Zidane bol ústrednou postavou Les Bleus pri ich víťaznom ťažení na šampionáte v roku 1998 v domácom prostredí a podstatnou mierou sa vtedy zaslúžil o zisk premiérového titulu majstrov sveta pre Francúzov. Svoj parádny výkon potom zopakoval aj o osem rokov neskôr na majstrovstvách sveta v Nemecku, kde doviedol "trikolóru" až do finále. V ňom potom po známej kontroverzii s Marcom Materazzim inkasoval červenú kartu a majstrami sveta sa napokon stali Taliani.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Zidane kritizuje Domenecha po fiasku proti Mexiku