Žiadna liga toľko nezarába. V anglickej Premier League sa objavia aj dvaja Slováci

Pep Guardiola (vľavo) a José Mourinho budú súperiť aj v Anglicku.
Pep Guardiola (vľavo) a José Mourinho budú súperiť aj v Anglicku. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|12. aug 2016 o 19:35

Obhájiť titul? To sa skôr E.T. mimozemšťan objaví na londýnskom Piccadilly Circus, vraví pred štartom Premier League tréner Leicestru.

BRATISLAVA. Keď som pred desiatimi rokmi cez agentúru pendloval medzi londýnskymi reštauráciami, v každom novom pracovisku ma zvyčajne šéfovia ihneď privítali otázkou: „Komu fandíš?“

Program 1. kola:

Sobota:

Hull City - Leicester City (13.30)

Burnley - Swansea (16.00)

Crystal Palace - West Bromwich (16.00)

Everton - Tottenham (16.00)

Middlesbrough - Stoke (16.00)

Southampton - Watford (16.00)

Man. City - Sunderland (18.30)

Nedeľa:

Bournemouth - Man. United (14.30)

Arsenal - Liverpool (17.00)

Pondelok:

Chelsea - West Ham (21.00)

Pýtali sa ma bez toho, aby vedeli, že som futbalový nadšenec. Ak som trafil do ich vkusu, ihneď som si získal sympatie. Ak nie, počúval som uštipačné poznámky.

Z anglickej ligy sa stal nielen anglický, ale už svetový fenomén. Kto to v londýnskom metre nezažil, tak asi nepochopí. Ľudia začítaní do zadných stránok bulvárnych novín hltajú posledné správy pred štartom Premier League.

Slovné prestrelky trénerov. Špekulácie o prestupoch. Klebety zo šatní. Keď dočítajú, nechávajú noviny na sedadle, nech si môžu čítať ďalší.

Žiadna liga nemá také veľké príjmy, nikde futbalisti nemajú v priemere lepšie platy. V žiadnej inej súťaži Slováci netipujú viac. Najslávnejšia, najbohatšia, mediálne najsledovanejšia.

Už v sobotu štartuje Premier League. Fanúšikovia u nás ju môžu sledovať na Digi Sport.

Po vyše ôsmich rokoch opustil Liverpool kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, upísal sa Fenerbahce Istanbul.

V hre dvaja Slováci

Na súpiskách klubov Premier League sú tak dvaja Slováci – brankár Hullu City Dušan Kuciak a stopér Stoke City s brazílskym pôvodom Dionatan Teixeira.

Ani jeden z nich nepatrí medzi hráčov základnej zostavy, každá ich minúta v súťaži bude úspechom.

Premier League dostane za predaj televíznych práv za tri roky okolo sedem a pol miliardy eur, čo je suma o sedemdesiat percent vyššia ako doteraz. Astronomické. Neskutočné.

„Taký kontrakt, ako má Premier League, zvyšok líg jednoducho nemá. Je to najlepšia súťaž nielen zo športového hľadiska, ale aj z hľadiska príjmov,“ uznal pre sport.es aj Josep Maria Bartomeu, prezident FC Barcelona.

Preto majú aj podceňovaní nováčikovia z FC Burnley, FC Middlesbrough či Hull City oveľa lepšie finančné zázemie ako väčšina futbalového sveta.

Favoritom je City

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Žiadna liga toľko nezarába. V anglickej Premier League sa objavia aj dvaja Slováci