Ženy ŠKP o postup, Iuventa a Prešov čaká zrejme rozlúčka

SITA|14. feb 2008 o 12:29

BRATISLAVA 14. februára (SITA) - Trojica slovenských zástupcov v európskych pohárových súťažiach v hádzanej 2007/2008 ťahala uplynulý víkend v prvých osemfinálových stretnutiach za kratší koniec. Príležitosť ...

BRATISLAVA 14. februára (SITA) - Trojica slovenských zástupcov v európskych pohárových súťažiach v hádzanej 2007/2008 ťahala uplynulý víkend v prvých osemfinálových stretnutiach za kratší koniec. Príležitosť napraviť si reputáciu budú mať v sobotňajších odvetách.

Šance hádzanárov Tatrana Prešov na účasť vo štvrťfinále Pohára víťazov pohárov po domácej prehre 29:33 so španielskym BM Valladolid klesli, navyše v sobotu 16. 2. o 20.00 h ich čaká duel na palubovke semifinalistu LM z uplynulej sezóny (rozhodujú Dáni Nybo a Poulsen). "Myslím si, že máme na uhratie dôstojného výsledku aj v Španielsku. Už doma sme boli k tomu veľmi blízko. Žiaľ, nezvládli sme závery polčasov. Chalanov to v šatni po zápase hnevalo. Predpokladám, že všetci naši hráči budú chcieť ukázať, že Slováci vedia hrať hádzanú a podať nadštandardný výkon. Ťažko povedať, ako to dopadne, ale nejdeme do Valladolidu s malou dušičkou. Našu situáciu však treba brať reálne a za daných okolností by bol postup senzáciou," povedal športový riaditeľ Tatrana Marián Magdoško. Prešovčania si pred piatkovou cestou letecky z Viedne do Madridu a odtiaľ autobusom do Valladolidu predohrali vo štvrtok extraligový duel v Topoľčanoch.

Iuvente Michalovce sa nepodarilo zopakovať v ruskom Volgograde víťazstvo 24:23 z uplynulej sezóny a s družstvom HC Dinamo tentoraz prehrala v prvom osemfinále Pohára EHF žien 20:29. Pred sobotňajšou odvetou v Michalovciach o 18.00 h (rozhodujú Harabagiu a Stanescu z Rumunska) uspela Iuventa v stredu v predohrávke 16. kola WHIL v Písku (33:28). "Máme za sebou náročné cestovanie a ešte sme oproti Dinamu aj v psychickej nevýhode. Šanca však neustále žije, ak však chceme v odvete uspieť, musí každá hráčka podať nadštandardný výkon, pretože Volgograd je kvalitný súper a navyše má náskok deviatich gólov. Dinamo má na každý post dve vyrovnané hráčky, náš potenciál je menší," uviedol pre Korzár tréner Iuventy Dušan Daniš.

Na rozdiel od oboch úradujúcich slovenských majstrov Prešova a Michaloviec majú hráčky ŠKP Bratislava lepšie vyhliadky. Zverenky trénera Štefana Katušáka na "horúcej" pôde v srbskej Kikinde síce prehrali v prvom stretnutí osemfinále Vyzývacieho pohára tesne 21:22, ale len jednogólové manko znamená pred domácou odvetou reálnu šancu na postup do štvrťfinále. "Samozrejme, chceme našu veľmi dobrú východiskovú situáciu využiť. Čaká nás však nesmierne náročný súboj. Kikinda má svoju silu, o čom svedčí aj jej suverenita v domácej lige. Pre družstvá z bývalej Juhoslávie je typické, že doma i vonku hrajú rovnako. Chceme sa presadiť najmä kvalitnou - doslova mužskou - obranou. Záležať bude aj na tom, či zvládnu dievčatá psychický tlak vyplývajúci z veľkej snahy postúpiť," poznamenal tréner ŠKP Štefan Katušák, ktorý by mal mať po stredajšom interligovom víťazstve nad Banskou Bystricou (27:18) k dispozícii kompletný káder. Sobotňajšie stretnutie na bratislavských Pasienkoch so začiatkom o 15.00 h povedú fínski arbitri Mitrunen a Sundell.


Pohár víťazov pohárov mužov - osemfinále - odveta:

sobota 16. 2. 2008: o 20.00 h BM Valladolid (Šp.) - Tatran Prešov (SR), prvý zápas: 33:29, rozhodujú: Nybo a Poulsen (obaja Dán.)


Pohár EHF žien - osemfinále - odveta:

sobota 16. 2. 2008: o 18.00 h Iuventa Michalovce (SR) - HC Dinamo Volgograd (Rus.), prvý zápas 20:29, rozhodujú: Harabagiu a Stanescu (obaja Rum.)


Vyzývací pohár žien - osemfinále - odveta:

sobota 16. 2. 2008: o 15.00 h ŠKP Bratislava (SR) - ŽRK Kikinda (Srb.), prvý zápas 21:22, rozhodujú: Mitrunen a Sundell (obaja Fín.)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»HádzanỎeny ŠKP o postup, Iuventa a Prešov čaká zrejme rozlúčka