Bývalý obranca Liverpoolu pomôže ľudom, ktorých postihlo zemetrasenie

Dejan Lovren
Dejan Lovren (Autor: SITA/AP)
TASR|29. dec 2020 o 21:44

Ubytuje ich vo svojom hoteli.

ZÁHREB. Chorvátsky futbalista Dejan Lovren sa rozhodol pomôcť ľuďom postihnutým silným zemetrasením neďaleko chorvátskeho mesta Petrinja.

Ako sám informoval, vo svojom hoteli v Novalji ubytuje 16 rodín zadarmo. Rodiny s deťmi budú môcť počítať s ubytovaním v štvorhviezdičkovom hoteli.

Zemetrasenie s magnitúdou 6,3 zasiahlo oblasť približne 46 kilometrov južne od hlavného mesta Záhreb. Otrasy poškodili v chorvátskej metropole aj budovu parlamentu, uviedla agentúra HINA.

Otrasy bolo cítiť aj v Rakúsku, napríklad v spolkových krajinách Korutánsko, Štajersko, Horné Rakúsko, Salzbursko a Burgenland a v oblasti Viedne.

Rozsah poškodenia nebol bezprostredne známy, ale zemetrasenie si vyžiadalo život 12-ročného dievčaťa. Chorvátsky obranca otvoril hotel na ostrove Pag v roku 2018, ubytovacie zariadenie má 17 apartmánov.

Tridsaťjedenročný Lovren prestúpil pred začiatkom aktuálnej sezóny do Zenitu Petrohrad z anglického Liverpoolu. S ním sa stal majstrom Anglicka, vyhral Ligu majstrov, Superpohár UEFA aj majstrovstvá sveta klubov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Bývalý obranca Liverpoolu pomôže ľudom, ktorých postihlo zemetrasenie