Zedník opäť naplno trénuje

Richard Zedník
Richard Zedník (Autor: čtk/ap)
SITA|14. sep 2008 o 13:15

Slovenský hokejista Richard Zedník je už v príprave tímu Florida Panthers na novú sezónu. Po komplikovanom zranení krku je späť v plnej záťaži.

FLORIDA 14. septembra (SITA) - Slovenský hokejový reprezentant v službách zámorského klubu Florida Panthers Richard Zedník sa po komplikovanom zranení krku zapojil do prípravy so svojimi spoluhráčmi.

Prvýkrát od zranenia držiteľ bronzovej medaily z majstrovstiev sveta 2003 naplno zaťažil svoj organizmus a absolvoval tréningovú jednotku. Naposledy sa 32-ročný pravý krídelník objavil v drese "panterov" 10. februára 2008. V stretnutí proti Buffalu Sabres mu jeho spoluhráč Olli Jokinen nechtiac korčuľou prerezal krčnú tepnu. Zedník po siedmych mesiacoch opäť trénuje so svojimi spoluhráčmi a jeho zdravotný stav sa zdá byť úplne v poriadku.

Zedník sa cíti byť fit, teší sa a sezónu

"Cítim sa dobre," nechal sa počuť rodák z Banskej Bystrice a dodal: "Prežil som krásne leto. Teraz sa už teším na svoj návrat do NHL po dlhšej dobe." V ostatnej sezóne v drese Floridy nazbieral Zedník v 54 zápasoch 26 kanadských bodov za 15 gólov a 11 asistencií. Jeho krk po nešťastnej nehode "zdobí" dlhá jazva a na ľade chránič z kevlaru. Ani táto nepríjemná skúsenosť ho však neodradila a už sa nevie dočkať začiatku novej sezóny.

Nachádzate sa tu:
Domov