Chára do Bostonu? Chcem byť nenápadný, vravel pred štadiónom

Zdeno Chára v drese Bostonu Bruins.
Zdeno Chára v drese Bostonu Bruins. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|14. sep 2022 o 12:00

Slovenský obranca ešte nerozhodol o svojej budúcnosti.

BOSTON. Slovenský obranca Zdeno Chára pútal pozornosť v uliciach Bostonu.

Fotografi ho odfotili počas toho, ako kráčal smerom k Warrior Ice Arena, v ktorej mali tréning hráči Bostonu Bruins. "Chcem byť nenápadný," povedal s úsmevom Chára pre portál Boston Globe Sports.

Lokálne médiá tak ihneď začali zisťovať, čo je za jeho návštevou štadióna.

Objavili sa špekulácie, že Chára by mohol svoju poslednú sezónu v NHL odohrať v Bostone, kde bol kapitánom a za 14 rokov v klube zanechal poriadnu stopu.

Redaktor Matt Porter z The Boston Globe však špekulácie vyvrátil. "Zdeno Chára sa dnes zastavil vo Warrior Ice Arane, ale vraj sa len videl so starými priateľmi. Na žiadnej dohode s Bruins nepracuje," napísal na Twitteri.

Štyridsaťpäťročný Chára sa stále nerozhodol, kam povedú jeho ďalšie kroky. V hre je pokračovanie v NHL aj koniec kariéry.

Otázkam o jeho budúcnosti čelil aj počas augustového galavečera Hokejista roka. "Asi vás sklamem krátkou odpoveďou, ale ešte stále sa rozhodujem, takže si budete musieť počkať na finálnu verziu," uviedol.

"Prioritu má rodina," pokračoval. "Nemám sa kam ponáhľať a využívam čas, ktorý mám," doplnil v auguste.

K jeho situácii sa vyjadril aj expert Mike Stephens z magazínu The Hockey News, ktorý si myslí, že Chára sa môže stále uplatniť v NHL aj vo veku 45 rokov.

"Oficiálne ešte neukončil kariéru, takže je stále dostupný ako voľný hráč a môže podpísať zmluvu s ktorýmkoľvek klubom NHL. V lepšom a menej riskantnom prostredí môže byť kvalitný siedmy obranca, ktorý je v prípade potreby schopný perfektne zaskočiť v prvej šestke," vysvetlil.

"Ak je Chára ochotný opäť sa s rodinou sťahovať a jeho hlavným cieľom je pokračovať v NHL, verte, že tímy budú stáť v rade, aby ho podpísali," dodal.

Chára odišiel z Bostonu pred sezónou 2020/2021 do Washingtonu Capitals. Vlani sa po rokoch vrátil do New Yorku Islanders, kde začal svoju kariéru v NHL. V tomto klube však s ním už do novej sezóny nepočítajú.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára do Bostonu? Chcem byť nenápadný, vravel pred štadiónom