Mohol hrať o titul, teraz bude bojovať o záchranu. Ďuriš opustil Plzeň

Michal Ďuriš by mal byť najpravdepodobnejšou alternatívou na hrot útoku.
Michal Ďuriš by mal byť najpravdepodobnejšou alternatívou na hrot útoku. (Autor: TASR)
Sportnet|26. jan 2017 o 17:43

Slovenský futbalista odohral za český klub 211 zápasov, strelil v nich 51 gólov.

PLZEŇ. Slovenský futbalista Michal Ďuriš prestupuje z FC Viktoria Plzeň do ruského FC Gazovik Orenburg. Reprezentačný útočník získal v Česku s Plzňou tri majstrovské tituly, celkovo odohral 211 zápasov s bilanciou 51 gólov.

"Michalovi patrí veľké poďakovanie. Zažil s Viktoriou prakticky všetky veľké úspechy a mal na nich veľký podiel. Nezmazateľne sa zapísal do klubovej histórie," povedal k jeho odchodu generálny manažér klubu Adolf Šádek.

O Ďurišove služby bol počas zimy veľký záujem, nakoniec sa rozhodol upísať aktuálne štrnástemu tímu najvyššej ruskej súťaže.

V Rusku ho čaká s klubom boj o záchranu, v tamojšej lige pôsobí šestnásť tímov.

"Vo Viktorii som zažil krásne roky, nikdy na to nezabudnem. Chcel by som sa všetkým v klube poďakovať, teraz mám však pred sebou novú výzvu," vyjadril sa slovenský reprezentant pre oficiálnu klubovú stránku.

Začiatkom januára sa v súvislosti s Ďurišom objavili informácie o záujme tureckého Antalyasporu.

V ostatnom období sa skloňoval aj interes Maccabi Tel Aviv, Legie Varšava, Wisly Krakov, dánskych klubov FC Midtjylland a Bröndby Kodaň či švajčiarskeho FC Lugano.

O možnom odchode 28-ročného útočníka z Plzne sa hovorilo od záveru jesennej časti, Ďuriš nebol spokojný so svojou pozíciou v mužstve a časom stráveným na ihrisku.

Slovák bol v uplynulej sezóne so šestnástimi gólmi najlepším kanonierom Plzne v najvyššej českej súťaži.

Výšku prestupovej čiastky sa rozhodli obe strany nezverejňovať.

"Ponuka bola zaujímavá pre hráča i klub. Michal mal náš prísľub, že mu v takomto prípade nebudeme brániť v odchode. Preto sme sa dohodli k obojstrannej spokojnosti," dodal k prestupu Šádek.

Podľa informácii webu iSport.cz podpísal Ďuriš kontrakt na tri roky s mesačným príjmom 1,5 milióna českých korún (56-tisíc EUR), prestupová čiastka by mala byť vo výške približne 16 miliónov CZK (592-tisíc EUR).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Mohol hrať o titul, teraz bude bojovať o záchranu. Ďuriš opustil Plzeň