Zápasy, ktoré sa dnes oplatí pozerať. Hrá Škrtel a možno i Hamšík

Takto oslavuje Slovák v drese Liverpoolu Martin Škrtel (vpredu).
Takto oslavuje Slovák v drese Liverpoolu Martin Škrtel (vpredu). (Autor: TASR / AP)
Sportnet|12. jan 2014 o 12:28

Aj v nedeľu pokračuje Premier League v Británii, Seria A v Taliansku a Primera Division. Vybrali sme štyri zápasy, ktorý sa dnes oplatí pozerať.

BRATISLAVA. Zápasom číslo jeden bude dnes pre slovenských fanúšikov zrejme stretnutie Premier League Liverpoolu v Stoke. V obrane hosti by opäť mal nastúpiť Martin Škrtel.

Svoje zápasy však hrá aj Real Madrid v španielskej lige a Neapol v talianskej.

1.Stoke – Liverpool 3:5 (2:2)

Kolega aj konkurent slovenského reprezentanta Martina Škrtela z obrany futbalového FC Liverpool Daniel Agger ja znova zdravotne indisponovaný.

Problémy s lýtkom by ho mali vyradiť na približne štyri týždne. Dánsky stopér sa zranil minulý týždeň v stretnutí FA Cup-u proti Oldhamu. Tréner Brendan Rodgers verí, že Aggerovu absenciu vykompenzuje blížiaci sa návrat Mamadoua Sakha z maródky.

Francúzsky stopér by mohol po zranení zadného stehenného svalu nastúpiť už v nedeľu v Premier League na ihrisku Stoke City. Podvrtnutý členok už dovolil trénovať aj útočníkovi Danielovi Sturridgeovi.

LFC je v tabuľke najvyššej anglickej súťaže na štvrtom mieste, od vedúceho Arsenalu ho delí šesť bodov. Stoke pred dnešnými zápasmi figuroval na dvanástom mieste.

Zápas vysiela Slovak Sport 2.

2.Newcastle – Manchester City 0:2 (0:1)

Najnovšie klubové správy Manchesteru City hovoria, že argentínsky futbalový reprezentant Sergio Agüero by mohol byť svojmu klubu Manchester City k dispozícii už na budúci týždeň.

Dvadsaťpäťročného Juhoameričana na mesiac vyradilo zo súťažného kolotoča zranenie lýtka, napriek tomu stále vedie v ligovej tabuľke kanonierov s 19 gólmi.

Do súťažného duelu by sa zať legendárneho futbalistu Diega Armanda Maradonu mohol vrátiť 18. januára, keď City nastúpia proti Cardiffu.

Manchester ťahá skvelú víťaznú sériu a v Newcastli by ju určite nechcel prerušiť. Kurzy hovoria jasne v ich prospech. Na dvojku je 1,63, na jednotku až viac ako 5,5.

3.Espanyol – Real Madrid – hrá sa od 19:00

Futbalový stredopoliar Xabi Alonso vyhlásil, že tréner Carlo Ancelotti zohral dôležitú úlohu pri rozhodovaní o jeho ďalšom pôsobení v Reale Madrid.

Španielskemu reprezentantovi v júli vyprší aktuálna zmluva, v stredu sa však s vedením klubu dohodol na jej predĺžení o dva roky. Podľa Alonsa Ancelotti trval na tom, aby v Madride zostal aj naďalej. "Stále mi to hovoril, aj v čase zranenia. Jeho podpora bola pre mňa naozaj rozhodujúca," cituje agentúra AP jeho slová.

Tridsaťdvaročný stredopoliar zároveň uviedol, že nebol v kontakte s predstaviteľmi Chelsea Londýn, na lavičke ktorej momentálne pôsobí bývalý kouč "bieleho baletu" Jose Mourinho.

Alonso pôsobí v Madride piatu sezónu, do Realu prestúpil v roku 2009 z FC Liverpool.

Real Madrid má veľkú príležitosť po včerajšej remíze Atlética s Barcelonou priblížiť sa v tabuľke obom len na tri body. Espanyol je momentálne na jedenástom mieste.

Zápas vysiela Sport1.

4.Verona – Neapol 0:3 (0:1)

V talianskej lige dnes spolu hrajú mužstvá na piatom (Verona) a treťom mieste (Neapol) v tabuľke. Neapol Slováka Marek Hamšíka už stráca na vedúci Juventus desať bodov a ďalšia strata by bola nepríjemná. Naviac v situácii, keď na druhý AS Rím stačí nahrať už len dva body a mohol by sa mu vyrovnať, alebo ho preskočiť.

Mužstvo trénera Rafu Benitéza je favoritom zápasu aj podľa kurzov v stávkových kanceláriach. Na výhru hostí sú okolo 2,0, naopak na domácich sa šplhajú k štyrom.

"Či budem vo Verone hrať aj ja? Uvidíme," povedal počas týždňa Slovák Marek Hamšík pre svoju oficiálnu internetovú stránku. "Som veľmi rád, že môžem trénovať s tímom. Užívam si to. Tá prestávka bez klasického futbalového tréningu bola dlhá," dodal Hamšík.

Dvadsaťšesťročný ofenzívny stredopoliar, ktorý pre problémy so zápalom nervu pod prstom na ľavej nohe nastúpil naposledy 23. novembra v ligovom stretnutí proti Parme, absolvoval vo štvrtok celý tréning s klubovými spoluhráčmi.

Zápas vysiela Digi Sport 2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Zápasy, ktoré sa dnes oplatí pozerať. Hrá Škrtel a možno i Hamšík