V českom tíme sa objavil koronavírus, zápas proti Slovensku zrušili

Slovenské hádzanárky na ilustračnej fotografii.
Slovenské hádzanárky na ilustračnej fotografii. (Autor: SITA)
TASR|29. sep 2020 o 19:14

Problémom sú aj sprísnené opatrenia.

ZUBŘÍ. Na stredu plánovaný prípravný medzištátny zápas medzi hádzanárkami Česka a Slovenska v Zubří sa neuskutoční.

Dôvodom je niekoľko pozitívnych prípadov na nový koronavírus v českom tíme, odohranie zápasu komplikovali aj sprísnené opatrenia na Slovensku.

V utorok skoro ráno podstúpilo celé české družstvo hádzanárok testy na COVID-19. Pozitívny test pred derby mali tri hráčky a dvaja členovia realizačného tímu.

"Bohužiaľ, aj napriek tomu, že sme podnikli všetky bezpečnostné opatrenia a všetci účastníci kempu pricestovali na zraz s negatívnymi testami, objavilo sa po dnešnom rannom testovaní v českom tíme niekoľko pozitívnych prípadov," povedal manažér českej reprezentácie Adam Štegl pre web handball.cz.

"Na Slovensku zasa vládne orgány nastavili zásadné opatrenia obmedzujúce celú športovú činnosť. Vzhľadom na vzniknutú situáciu sa oba tímy dohodli na odvolaní vzájomného zápasu," dodal.

Slovenky mali v pôvodnom programe ešte plánované dva prípravné zápasy v Púchove - v piatok a sobotu proti Rakúsku bez účasti divákov i médií.

Vzhľadom na navrhnuté opatrenia krízovým štábom od 1. októbra však zatiaľ nie je isté, či sa uskutočnia.

Prebiehajúce sústredenie slúži ako príprava na decembrovú prvú fázu európskej kvalifikácie MS 2021, Slovenky sa v nej v 1. skupine stretnú s Ukrajinou, Izraelom a domácim Luxemburskom.

Do baráže o postup na šampionát v Španielsku postúpia prvé dva tímy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»V českom tíme sa objavil koronavírus, zápas proti Slovensku zrušili