Založil gólovú akciu. Brusta za rýchlu rozohrávku nepochválim, vraví Říha

Brankár Brust patril v zápase proti CSKA Moskva medzi najdôležitejších hráčov Slovana Bratislava.
Brankár Brust patril v zápase proti CSKA Moskva medzi najdôležitejších hráčov Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|3. okt 2016 o 07:58

Slovan napriek získanému bodu ostáva v Západnej konferencii na predposlednom mieste.

BRATISLAVA. Dva dni po zahanbujúcej prehre 0:6 v Záhrebe získali hokejisti Slovana na domácom ľade v KHL bod v súboji s najlepším tímom ligy CSKA Moskva.

V riadnom hracom čase s favoritom remizovali 1:1, ale v tretej minúte predĺženia inkasovali rozhodujúci gól po strele Naumenkova od modrej čiary.

„Po debakli s Medveščakom sme predviedli oveľa kvalitnejší výkon a keby sme v nadstavenom čase vyhrali, tak by som povedal, že bol najlepší v tejto sezóne,“ vravel tréner Slovana Miloš Říha. „Ale takto len dodám, že vieme zahrať ešte lepšie.“

Osem presiloviek bez gólu

Slovan hral vo výbornej atmosfére pred vypredaným 10-tisícovým hľadiskom proti vlaňajšiemu finalistovi vyrovnanú partiu, no doplatil na mizernú efektívnosť vo využívaní presiloviek.

Z ôsmich nevyužil žiadnu, kým milionársky moskovský tím zo štyroch početných výhod využil jednu a v 11. minúte sa ujal vedenia 1:0.

„Presilovky musíme ešte viac zjednodušiť, aby sme ich nehrali po rohoch klziska, ale viac sa tlačili do priestoru pred bránkou súpera,“ všimol si tréner Slovana.

V 32. minúte odštartoval najkrajšiu akciu Slovana brankár Barry Brust, po jeho dlhej prihrávke na útočnú modrú čiaru sa dotkol puku Marek Viedenský a po skvelej prihrávke Žigu Jegliča vsietil vyrovnávajúci gól Václav Nedorost.

Říha nechcel brankára Brusta chváliť za začatie gólovej akcie.
Říha nechcel brankára Brusta chváliť za začatie gólovej akcie. (Autor: TASR)

„Pochváliť Brusta za rýchlu rozohrávku? To radšej nie,“ rezervovane sa zatváril Miloš Říha, ktorý má výhrady k častým výletom kanadského gólmana za bránku. „Dnes to bolo pri Brustových rozohrávkach tak päťdesiat na päťdesiat.“

Výplaty nemeškajú

Slovan sa vlani dostal do play off z ôsmeho miesta Západnej konferencie a v prvom kole súboja o Gagarinov pohár vypadol práve s CSKA Moskva po štvorzápasovej sérii.

Teraz je slovenský tím po štrnástich zápasoch so šestnástimi bodmi na predposlednom 13. mieste konferencie, na ôsmy Spartak Moskva stráca šesť bodov. Z nedávneho štvorzápasového tripu priniesol Slovan iba tri body za výhru v Čeľabinsku 3:1.

A nasledoval výbuch v Záhrebe.

„V tejto sezóne je finačná situácia klubu stabilizovaná, hráči majú veľmi dobré podmienky,“ vyhlásil tréner Říha.

„Výsledok zápasu s Medveščakom ani postavenie v tabuľke nemajú nič spoločné s meškajúcimi výplatami či podobne. Za prístup k súboju v Záhrebe museli padnúť aj tvrdšie slová. Každý si musí uvedomiť, že to nie sú len výlety za súpermi, že takto sa za Slovan nebojuje. Na duel v Chorvátsku sme mali dobrú prípravu. Mužstvo po uzdravení doplnil útočník Andrej Šťastný a po návrate zo Svetového pohára aj český obranca Tomáš Kundrátek. Čakal som oveľa lepší výkon.“

Říha tvrdí, že tabuľkové postavenie v úvode KHL zďaleka nezodpovedá kvalite bratislavského mužstva. Má na viac.

Slovanistom nepasuje čudný ligový kalendár, keď v úvode ligy hrajú viac zápasov vonku než doma.

Slovan doma prehral s CSKA Moskva po predĺžení: fotogaléria

3.10.2016

Mužstvo dopláca na zranenia hráčov základnej zostavy – útočníka Radka Smoleňáka, obrancu Tomáša Starostu, tri týždne chýbal Tomáš Kundrátek a zotavoval sa Andrej Šťastný.

Dlhodobo zranený je reprezentačný zadák Michal Sersen. Noví hráči v tíme si stále zvykajú a zatiaľ zaostávajú za očakávaniami.

Najlepší strelec NHL v sezóne 2005/2006 Jonathan Cheechoo strelil iba dva góly.

Príde Kovaľčuk

V utorok privíta Slovan na Nepelovom štadióne ďalší silný tím z Ruska SKA Petrohrad s hviezdnym útočníkom Iľjom Kovaľčukom.

„Ak pristúpime k zápasu tak zodpovedne ako naposledy proti CSKA, môžeme pomýšľať na víťazstvo,“ povedal tréner Slovana.

Patrí medzi žijúce legendy ruského hokeja. Iľja Kovaľčuk (vpravo) získal z majstrovstiev sveta dve zlaté, dve strieborné a dve bronzové medaily.
Patrí medzi žijúce legendy ruského hokeja. Iľja Kovaľčuk (vpravo) získal z majstrovstiev sveta dve zlaté, dve strieborné a dve bronzové medaily. (Autor: TASR/AP)

„Musíme však hrať koncentrovane celých šesťdesiat minút, lebo krátke výpadky nás pripravujú o body. Každý tím je zdolateľný. V minulej sezóne sme vyhrali nad CSKA, tak prečo by sme teraz nemohli zvíťaziť nad Petrohradom?“

Slovan hrá doma aj vo štvrtok s Čerepovcom, na budúci týždeň cestuje na tri zápasy do Ruska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Založil gólovú akciu. Brusta za rýchlu rozohrávku nepochválim, vraví Říha