Z Nitry odišiel ešte v novembri. Najkrajší gól sezóny strelil Laliberté

David Laliberté.
David Laliberté. (Autor: TASR)
Sportnet|24. apr 2017 o 09:23

Nitriansky hokejista dostal 46 percent všetkých hlasov.

NITRA. Kanadský útočník David Laliberté síce ukončil už v novembri svoju kariéru, s Nitrou a Slovenskom sa však definitívne lúči až teraz – ziskom trofeje Zlatá prilba Tipsport ligy za najkrajší gól sezóny 2016/2017.

Rozhodli o tom hokejoví fanúšikovia svojimi hlasmi na stránke hokejportal.sk/zlataprilba.

Laliberté minulú sezónu doviedol Nitru k vytúženému premiérovému titulu a získal Zlatú korčuľu pre najužitočnejšieho hráča play-off.

Gól Lalibertého v čase 1:15:

Tento ročník načal najkrajším septembrovým tipsportligovým gólom do siete HC Košice a ten sa napokon stal i najkrajším sezónnym presným zásahom podľa fanúšikov. Získal až 46 % zo všetkých 2763 udelených hlasov.

Doterajší víťazi Zlatej prilby Tipsport ligy:

2014/15 Arne Kroták (HK Poprad)

2015/16 Jozef Tibenský (ŠHK Piešťany)

2016/17 David Laliberté (HK Nitra)

Lalibertého gólu sekundoval len banskobystrický kapitán Tomáš Surový, ktorého sólo a presný zásah do siete Nových Zámkov dostal bezmála 40 % hlasov fanúšikov. Popradská trojica Štrauch – Lichanec - Henderson skončila s výraznejším odstupom na ďalších priečkach.

Laliberté vystrieda na tróne minuloročného víťaza, Jozefa Tibenského.

“Ďakujem fanúšikom za všetky hlasy, ktoré urobili z môjho presného zásahu najkrajší gól sezóny. Bolo pre mňa veľkým potešením hrať pred vami a tiež byť súčasťou hokejovej kultúry v Nitre,” odkázal David Laliberté, ktorý momentálne študuje biznis a čaká ho v najbližších dňoch sťahovanie z predmestia Quebecu do Montrealu.

Informácie pochádzajú z tlačovej správy organizátorov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Z Nitry odišiel ešte v novembri. Najkrajší gól sezóny strelil Laliberté