Yzerman s vyhliadkou na ZOH 2010 sleduje výkony Kanaďanov

SITA|4. máj 2009 o 14:50

Hráči kanadskej hokejovej reprezentácie majú o jednu motiváciu navyše predvádzať na majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku dobré výkony.

KLOTEN. Do dejiska šampionátu totiž pricestoval muž zodpovedný za zloženie kanadského tímu na budúcoročných ZOH, ktoré sa uskutočnia vo Vancouveri - Steve Yzerman. Výkonný riaditeľ budúcoročného mužstva sa k tímu pripojil už v noci zo štvrtka na piatok a zostane s ním až do konca šampionátu. "Prišiel som sem, aby som sledoval našich hráčov. Už pred rokom sme si stanovili plán, na akých podujatiach budeme hráčov sledovať. Viacerí z týchto chalanov sa pravdepodobne dostanú do olympijského výberu a vidieť ich hrať spolu je neoceniteľné," vysvetlil pre kanadské médiá dôvody svojho príchodu do Zürichu Yzerman. Na prvý duel Kanaďanov si musela táto hokejová legenda zámorských klzísk počkať až do soboty, keď "javorové listy" nastúpili proti Nórsku (5:1). V piatok dostali zverenci trénera Lindyho Ruffa voľno na oddych s rodinami a priateľmi.

V kanadskom mužstve predvádzajú viacerí hráči vynikajúce výkony, od útočníka Martina St. Louisa, cez obrancu Shea Webera až po mladíka Steva Stamkosa. "Ani jedného z nich vopred nevylučujem z hry, na to je príliš skoro. Každý má šancu zabojovať o miesto v olympijskom tíme,“ prezradil Yzerman, ktorý má ešte týždeň na to, aby si urobil lepší obraz o výkonnosti jednotlivých hráčov. "Čím dlhšie ich sledujem, tým viac im rozumiem," dodal Yzerman.

Výkony kanadského mužstva pochválila aj hviezda českého výberu Jaromír Jágr po súboji Kanady s Českom. "Kanadský hokej je vo výchove mladíkov na veľmi dobrej ceste. Ešte nedávno boli tímy ako Česko, Kanada, Rusko a Švédsko veľmi vyrovnané. Teraz však Kanaďania vyhrávajú nad každým súperom. Neviem čím to je, či tréneri začali koučovať inak, alebo hrajú iný hokej,“ poznamenal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Yzerman s vyhliadkou na ZOH 2010 sleduje výkony Kanaďanov