Yzerman chce podpísať dlhodobú zmluvu so Stamkosom

SITA|13. sep 2010 o 12:13

Tampa Bay si chce na dlhšie obdobie upísať svoju hviezdu Stevena Stamkosa. Na jeho udržaní má generálny manažér klubu Steve Yzerman.

TAMPA. Generálny manažér klubu zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightning Steve Yzerman chce čo najskôr predĺžiť zmluvu so svojím najjagavejším klenotom - ešte len 20-ročným útočníkom Stevenom Stamkosom.

Kanadského centra si "blesky" vybrali v drafte v roku 2008 ako absolútnu jednotku a už v uplynulej sezóne dokázal spolu so Sidneym Crosbym získať Trofej Mauricea Richarda pre najlepšieho strelca NHL za 51 gólov. Stamkosovi sa po budúcej sezóne skončí vstupný nováčikovský kontrakt a mohol by sa ocitnúť v pozícii obmedzeného voľného hráča.

V takom prípade môže dostať ponuku od ľubovoľného klubu, ktorú by Tampa musela v záujme udržania svojho elitného centra vyrovnať. Obe strany však nechcú veci nechať zájsť až do tejto fázy. "Pokladám to za veľmi dôležité. Sme si dobre vedomí, o čo ide. Urobíme všetko pre to, aby sme si Stevena zaviazali do budúcnosti," skonštatoval Yzerman pre Sporting News.

Pred samotnými rokovaniami s hráčovým agentom si však musí vedenie Tampy Bay vzhľadom na nové podmienky pre dlhodobé kontrakty vyplývajúce z kauzy okolo Kovaľčukovej zmluvy dobre premyslieť štruktúru kontraktu, ktorý chce Stamkosovi ponúknuť.

"Vzhľadom na to, že ide o 20-ročného hráča, by sme mu museli ponúknuť zmluvu na 27 rokov, aby nás začali vyšetrovať," žartoval Yzerman. Je možné, že ďalší Stamkosov kontrakt by sa mohol podobať novej zmluve Patricka Kana, ktorý od Chicaga dostane počas piatich rokov 31,5 milióna USD.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Yzerman chce podpísať dlhodobú zmluvu so Stamkosom