Yaya Touré po sezóne opustí ManCity, potvrdil jeho agent

Touré by mohol protihráčom z Juventusu Turín čeliť v budúcej sezóne  aj v ligových dueloch.
Touré by mohol protihráčom z Juventusu Turín čeliť v budúcej sezóne aj v ligových dueloch. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. apr 2016 o 15:16

Meno niekdajšieho hráča FC Barcelona či AS Monaco sa po roku opäť skloňuje v súvislosti s milánskym Interom.

MANCHESTER. Cesty futbalového stredopoliara z Pobrežia Slonoviny Yayu Tourého a anglického klubu Manchester City sa v lete po šiestich rokoch rozídu. Túto informáciu potvrdil agent 32-ročného záložníka Dimitrij Seluk.

"Určite odíde, to môžem pokojne potvrdiť. Dostali sme viacero ponúk a vyhodnocujeme ich, rozhodnutie dosiaľ nepadlo," povedal Seluk pre FC Inter News, citoval ho portál football-italia.net.

"Či zohrajú úlohu peniaze? Rozhodne nie. Financie pre nás nie sú najdôležitejšie, kľúčovou je vízia, ktorú nám klub ponúka. Presvedčí nás to najlepšie," doplnil Seluk.

Meno niekdajšieho hráča FC Barcelona, AS Monaco či Olympiakosu Pireus Tourého sa vlani počas letného prestupového obdobia intenzívne skloňovalo najmä v súvislosti s možným príchodom do milánskeho Interu.

"Inter? To hovoríme o skvelom klube. Každý vie o vzťahu Yayu s trénerom Mancinim, no ako som povedal, žiadne rozhodnutie ešte nepadlo. Dodal by som však, že projekt 'nerazzurri' je vynikajúci a Inter je fantastický klub. Takže je pochopiteľné, že chcú hráča takejto úrovne," uzavrel Tourého zástupca.

Yaya Touré si v Manchestri City zahral počas prvých troch rokov pôsobenia aj so svojím starším bratom Kolom, ktorý následne v roku 2013 prestúpil do FC Liverpool.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Yaya Touré po sezóne opustí ManCity, potvrdil jeho agent