Xavier bude robiť spoločnosť Beckhamovi v LA Galaxy

SITA|15. máj 2007 o 11:47

LOS ANGELES 15. mája (SITA, AFP) - Portugalský futbalový obranca Abel Xavier si po anglickej najvyššej súťaži vyskúša pôsobenie v americkej Major League Soccer. V pondelok sa prvý dopingový hriešnik v ...

LOS ANGELES 15. mája (SITA, AFP) - Portugalský futbalový obranca Abel Xavier si po anglickej najvyššej súťaži vyskúša pôsobenie v americkej Major League Soccer. V pondelok sa prvý dopingový hriešnik v histórii Premier League dohodol na podmienkach zmluvy s kalifornským tímom Los Angeles Galaxy, kde bude od júla pôsobiť aj bývalý anglický reprezentant David Beckham. Tridsaťštyriročný Xavier sa nedohodol na predĺžení kontraktu s FC Middlesbrough, dres ktorého začal po vypršaní ročného trestu znovu obliekať v novembri minulého roku. "Abel prinesie do nášho tímu skúsenosti a silu svojej osobnosti. Je to skvelý obranca a sme veľmi šťastní, že príde do Los Angeles," prejavil nadšenie generálny manažér Galaxy Alexi Lalas. Xavier podpísal s tímom z Riverside Stadium zmluvu v auguste 2005, už v septembri mu však pre pozitívny dopingový nález na steroid dianabol zastavili činnosť na jeden a pol roka. Po uplynutí dištancu, ktorý bol napokon skrátený na 12 mesiacov, hrával Portugalčan len za B-tím, no v novembri ho tréner ´Boro´ Gareth Southgate povolal späť do A-mužstva.

Z tímov Premier League hrával Xavier aj za Everton a Liverpool, okrem toho zbieral počas svojej 17-ročnej kariéry skúsenosti aj v rodnom Portugalsku, Turecku, Španielsku, Taliansku, Holandsku a Nemecku. "Futbal je môj život a som rád, že jeho časť strávim v Los Angeles. V USA je futbal na vzostupe a budem hrdý, ak k tomu prispejem. Prichádzam s túžbou víťaziť," dodal Xavier.


Nachádzate sa tu:
Domov