Barcelona odletela na turné bez trénera. Xavi chýba z kurióznych príčin

Xavi.
Xavi. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|16. júl 2022 o 16:10

Xavi Hernandéz nedostal víza do USA.

BARCELONA. Španielsky futbalový klub FC Barcelona odletel na turné do Spojených štátov amerických bez svojho hlavného trénera Xaviho Hernándeza.

Za jeho absenciou však nie je ani možný koniec na lavičke, ani žiadny zdravotný problém. Trénerovi Barcelony zamietli americké víza.

Podľa TV3 to súvisí s tým, že ako hráč či tréner katarského tímu Al-Sadd navštívil Irán viac ako trikrát, čo sa americkým úradom nepozdávalo.

Viaceré španielske médiá uviedli, že úrady požiadali Xaviho o dodatočnú dokumentáciu.

Agentúra AP pripomenula, že vláda USA nemá žiadne formálne diplomatické vzťahy s Iránom, ktorý považuje za sponzora terorizmu.

Xavi sa podľa mediálnych informácií pokúša o špeciálne udelenie víz po prehodnotení amerických úradov, mohol by sa teda k tímu pripojiť neskôr.

Klub v oficiálnom vyhlásení uviedol, že tréner bude môcť vycestovať v najbližších dňoch a k tímu sa pripojí v Miami.

Katalánsky veľkoklub absolvuje v druhej polovici júla v USA štyri prípravné stretnutia - proti Realu Madrid v Las Vegas, Interu Miláno vo Fort Lauderdale na Floride, Juventusu Turín v Dallase a New Yorku Red Bulls v New Jersey.

Do USA odletelo 28 hráčov Kataláncov, vrátane Frenkieho de Jonga, ktorého meno sa čoraz častejšie skloňuje s potenciálnym prestupom. Z tohto dôvodu v nominácii chýbajú hráči ako Neto, Umtiti, Puig, Braithwaite či Mingueza.

V lietadle nechýbajú nové posily Raphinha, Franck Kessie či Andreas Christensen, spolu s mladíkmi Pablom Torrem, Arnauom Tenasom, Alejandrom Baldem a Marcom Casadom.

Po zdravotných prehliadkach na Miami by sa mohol k tímu pripojiť aj kanonier Robert Lewandowski.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Barcelona odletela na turné bez trénera. Xavi chýba z kurióznych príčin