Rybárikovú čaká štvrťfinále. Proti Vandeweghovej nastúpi v utorok popoludní

Magdaléna Rybáriková.
Magdaléna Rybáriková. (Autor: SITA/AP)
TASR|10. júl 2017 o 19:46

Zápas sa podľa harmonogramu začne po 15:30.

Wimbledon - program štvrťfinále:

(3. - 16. júla, celková dotácia 31,6 milióna libier, tráva)

Magdaléna Rybáriková (SR) - CoCo Vandewegheová (USA-24)

/utorok 11. júla 2017 po 15:30, druhý zápas na kurte č. 1)

WIMBLEDON. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Dosiahla životný úspech, keď v osemfinále si na tráve All England Clubu poradila s chorvátskou kvalifikantkou Petrou Martičovou 6:4, 2:6, 6:3.

V dueli o postup do semifinále nastúpi v utorok po 15.30 h na dvorci číslo 1 proti nasadenej dvadsaťštvorke Američanke CoCo Vandewegheovej.

Má s ňou priaznivú bilanciu 2:0. V máji ju zdolala na Roland Garros v Paríži a v roku 2011 hladko v dvoch setoch na tráve v Birminghame.

"CoCO som síce zdolala na tráve, no to bolo už veľmi dávno. Nepripisujem veľkú dôležitosť ani môjmu víťazstvu na Roland Garros, kde boli iné podmienky ako tu, veľmi fúkalo a zo strany Američanky to nebol najlepší výkon," priznala Slovenka.

Takto sa zrodilo víťazstvo Rybárikovej nad Vandeweghovou: fotogaléria

10.7.2017

"Vo Wimbledone bude skôr ona favoritka. Hrá trávnatý tenis, výborne servuje a hrá veľmi rýchlo. Bude to hlavne o nej, čo jej padne do kurtu a čo nie."

"Dúfam, že budem vedieť zakontrovať na jej bomby. Určite nepredám kožu lacno a zabojujem o postup do semifinále," dodala Rybáriková.

Vandewegheová chce odplatiť súperke prehru z Paríža. "Dúfam, že tentokrát sa z víťazstva budem tešiť ja. Nebude to však jednoduché," myslí si.

Vo Wimbledone bude skôr ona favoritka. Hrá trávnatý tenis, výborne servuje a hrá veľmi rýchlo. Bude to hlavne o nej, čo jej padne do kurtu a čo nie.


Magdaléna Rybáriková, slovenská tenistka

"V pavúku dvojhry zostalo veľa kvalitných hráčok vrátane grandslamových šampióniek, je to veľmi otvorené. Nesmiem sa starať o to, čo hovoria iní ľudia, musím sa sústrediť iba na seba."

Američanka sa pripravovala na tretí grandslam sezóny pod vedením wimbledonského víťaza z roku 1987 Austrálčana Petea Casha.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Rybárikovú čaká štvrťfinále. Proti Vandeweghovej nastúpi v utorok popoludní