Nešťastne sa zranila. Vlhovej veľká súperka nestihne úvod sezóny

Wendy Holdenerová.
Wendy Holdenerová. (Autor: TASR)
SITA|6. okt 2021 o 12:25

Absencia v prvých pretekoch sezóny je istá, možno sa pridajú aj ďalšie.

BRATISLAVA 6. októbra (SITA) - Slovenská zjazdárka Petra Vlhová bude mať v úvode novej sezóny Svetového pohára o jednu silnú súperku menej.

Švajčiarka Wendy Holdenerová s určitosťou vynechá úvodný obrovský slalom v rakúskom Söldene (23. 10.) a možno aj dva novembrové slalomy vo fínskom Levi.

Dôvodom je zlomenina zápästných kostičiek na oboch rukách po páde z náradia počas kondičného tréningu. Informáciu potvrdil Švajčiarsky lyžiarsky zväz na svojom webe.

"Vďaka včasnému zásahu a určeniu správnej diagnózy odhadujeme, že pretekárka môže začať s voľným lyžovaním približne o mesiac.

Potom pôjdu jej ruky na röntgen a ten ukáže, či bude pripravená na preteky v Levi alebo nie," vysvetlili Švajčiari na svojom národnom lyžiarskom webe swiss-ski.ch.

Podrobnosti pridal aj lekár ženského tímu Walter O. Frey: "Zlomené kosti v zápästiach musia byť úplne zahojené. Dnešná technika a obzvlášť v slalome vystavuje zápästia veľkým silám."

Dvadsaťosemročná Holdenerová je dvojnásobná majsterka sveta v alpskej kombinácii, z tímovej súťaže má v zbierke zlato zo ZOH 2018 aj MS 2019.

Celkovo trikrát sa v kariére postavila na najvyšší stupeň v pretekoch Svetového pohára, ale ani raz to nebolo v jej najobľúbenejšej disciplíne - slalome.

V ňom má na konte až 27 pódiových umiestnení, trinásťkrát bola druhá a štrnásťkrát tretia. V uplynulej sezóne SP obsadila v hodnotení slalomu konečné piate miesto a v bojoch o veľký glóbus skončila desiata.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Nešťastne sa zranila. Vlhovej veľká súperka nestihne úvod sezóny