Weiss starší: Karaganda má veľkú šancu prejsť cez Celtic

Tréner Artmedie Vladimír Weiss počas zápasu H-skupiny Ligy majstrov s Interom Miláno v septembri 2005 v Bratislave.
Tréner Artmedie Vladimír Weiss počas zápasu H-skupiny Ligy majstrov s Interom Miláno v septembri 2005 v Bratislave. (Autor: archív TASR)
SITA|22. aug 2013 o 14:06

Šachťor Karaganda môže byť prvý kazašský klub v skupinovej fáze Ligy majstrov.

ALMATY. Slovenský tréner klubu Kajrat Almaty Vladimír Weiss verí, že Šachťor Karaganda sa dostane ako prvý kazašský tím v histórii do skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov.

Šachťor zvíťazil v utorňajšom prvom zápase play-off doma nad Celticom Glasgow 2:0 a má reálnu šancu na prienik do hlavnej fázy.

Zaujímavosťou je, že práve cez Celtic Glasgow sa dostala Artmedia Petržalka do H-skupiny 2005/2006. V 2. predkole Ligy šampiónov vtedajší Weissovi zverenci vyhrali doma senzačne 5:0 a v odvete prehrali 0:4.

Následne zvládli aj dvojzápas 3. predkola s Partizanom Belehrad. V 1. predkole bol vtedy súperom Artmedie práve terajší Weissov zamestnávateľ Kajrat Almaty.

"Veľmi sa mi páčil zápas Karagandy so Celticom, Šachťor hral výborne a zaslúžene zvíťazil," povedal pre klubový web Kajratu 48-ročný Weiss.

"Prešlo už takmer desať rokov od nášho veľkého víťazstva nad Celticom. Tento klub už má iný tím, jeho káder sa za tie roky značne obmenil. A som si istý, že aj tréner Kumykov vie, ako na Celtic. Hráči Šachťoru musia pristúpiť zodpovedne k odvete, rozhodne majú veľkú šancu dostať sa do skupinovej fázy."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Weiss starší: Karaganda má veľkú šancu prejsť cez Celtic