Weiss: Proti otcovi sa šetriť nebudem

Weiss ml. (vľavo) sa nehodlá šetriť proti svojmu otcovi.
Weiss ml. (vľavo) sa nehodlá šetriť proti svojmu otcovi. (Autor: TASR)
Pavol Spál|26. máj 2016 o 12:37

Weiss proti Weissovi. Na klubovej úrovni sa zriedka stáva, že otec čelí synovi, ale na reprezentačnej úrovni je to svetová rarita.

WINDISCHGARSTEN. Bol to zrejme jeden z najpamätnejších záberov v dejinách slovenského futbalu. Rozmočený trávnik sa zmenil na blato, v Chorzówe padal hustý sneh a tréner Vladimír Weiss hrdo stisol svojho syna a bozkával ho na líce.

Obom stekali po tvári obrovské slzy. Slováci takto oslavovali na jeseň 2009 po triumfe v Poľsku historicky prvý postup na majstrovstvá sveta.

Syn v minulosti priznal, že si s otcom zvykol volať každý deň a dával na jeho rady. „Otec je prísny, ale dobrý tréner. Počúvam ho,“ priznal Weiss mladší. V národnom tíme Slovenska spolu strávili takmer tri roky (2009 – 2012).

V piatok sa prvýkrát postavia proti sebe. Weiss starší od marca vedie Gruzínsko. Na klubovej úrovni sa sem- tam stáva, že otec čelí synovi, ale na reprezentačnej úrovni je to svetová rarita.

„Určite sa na to teším, verím, že aj otec. Bude to opäť niečo iné. Pod otcom som už hral, teraz nastúpim prvýkrát proti nemu. Bude to preňho taký zaujímavý a zvláštny zápas v jeho trénerskej kariére. Budem sa však koncentrovať ako na každý iný. Je to príprava na majstrovstvá Európy, isto sa nebudem šetriť,“ vravel Vladimír junior.

Slováci favoritom

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Weiss: Proti otcovi sa šetriť nebudem