Walesania obsadili Bordeaux. Má ich byť trikrát viac ako Slovákov

Najväčšia hviezda Walesu Gareth Bale sa pripravuje na zápas proti Slovensku.
Najväčšia hviezda Walesu Gareth Bale sa pripravuje na zápas proti Slovensku. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
Juraj Berzedi|10. jún 2016 o 20:18

Walesania pôsobili na predzápasovom tréningu sebavedomejšie. Slováci koncentrovanejšie.

BORDEAUX. Takmer všetky oči sa upierali na nich. Jeden má na hlave číro, druhý vrkoč. Kým Marek Hamšík sa počas tréningu naplno koncentroval, Gareth Bale pôsobil uvoľnene.

Na rozcvičke robil veľké gestá. Pri jednom pripomínal Supermana so zdvihnutou rukou. Spoluhráčov podpichoval, rozosmieval a bola z neho cítiť veľká pohoda.

Na predzápasovú tlačovú konferenciu však na rozdiel od slovenskej hviezdy neprišiel. Napriek tomu sa väčšina otázok točila okolo neho. 

„Už sme si na to zvykli. Je to najdrahší hráč na svete. Za ostatné tri roky vyhral dvakrát Ligu majstrov a hrá v najúspešnejšom tíme na svete. Je prirodzené, že sa mu venuje najviac pozornosti. Užíva si to a je na to pripravený,“ povedal tréner Walesu Christopher Patrick Coleman.

Súperovi nedáme nič zadarmo

Futbalisti Walesu zažijú podobne ako Slováci premiéru na európskom šampionáte. „Dlho sme o tom snívali a konečne sa nám to podarilo. Na zápas nás príde podporiť 25- až 30-tisíc fanúšikov. Verím, že na nás budú hrdí.“

Slovenskí fanúšikovia si podobný počet lístkov kúpili na všetky tri zápasy v skupine. Priemerne by ich na jeden duel mohlo prísť okolo 8-tisíc fanúšikov.

Masívna podpora fanúšikov Walesu bola cítiť už deň pred zápasom. Zaplavili fanúšikovskú zónu v Bordeaux, popíjali pivo a spievali oslavné chorále. V porovnaní s malými slovenskými skupinkami mali jasnú prevahu.

V kvalifikácii dostal slovenský sobotňajší súper len štyri góly. O ich kvalitnej defenzíve vypovedá skutočnosť, že v dvojzápase s Belgickom neinkasovali.

„Táto partia hráčov podávala v kvalifikácii brilantné výkony. Aj na turnaji chceme pokračovať v našich hodnotách. Súperovi nechceme darovať nič zadarmo. Šampionát si budeme užívať bez ohľadu na výsledky,“ poznamenal Coleman.

V ostatných prípravných dueloch sa im príliš nedarilo. V poslednej previerke pred šampionátom podľahli Švédsku rozdielom triedy 0:3.

„Nemám strach o svojich chlapcov. Viem, čoho sú schopní. Aj keby sme vyhrali každý prípravný zápas, nič by to neznamenalo. Vždy záleží na budúcnosti. Títo chlapci nikdy nesklamali svoju krajinu.“

Hamšíka rešpektujeme

Kapitán Walesu i tímu Swansea City Ashley Williams patrí medzi elitných obrancov v Premier League. Po Baleovi ho waleské médiá označili za druhého najkľúčovejšieho hráča pri postupe na Euro.

„Za posledné týždne sme zažívali rôzne emócie. Je dôležité, aby sme sa sústredili a držali sa toho, čo vieme. Ak podáme výkony ako v kvalifikácii, môžeme byť úspešní,“ hovoril Ashley Williams.

Kým na tlačovej konferencii slovenského tímu sa dosť preberal Gareth Bale, u nášho zajtrajšieho súpera sa Marek Hamšík príliš neriešil. „Keď sme hrali s Belgickom, bavili sme sa o Edenovi Hazardovi. Podobne sme sa venovali aj Hamšíkovi. Poznáme silné i slabé stránky súpera. Bude to ťažká skúška. Stretnú sa dva tímy, ktoré cítia príležitosť získať tri body,“ naznačil tréner.

„Rešpektujeme Hamšíka. Splnili sme si domácu úlohu a pozreli si viaceré slovenské zápasy. Musíme sa však sústrediť na nás,“ doplnil Williams.

Z Garetha Bala bola cítiť na tréningu veľká pohoda.
Z Garetha Bala bola cítiť na tréningu veľká pohoda. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Walesania obsadili Bordeaux. Má ich byť trikrát viac ako Slovákov