Obavy máme, ale nepripúšťame si ich, vraví mladík Duda

Ondrej Duda.
Ondrej Duda. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
Juraj Berzedi|8. jún 2016 o 15:42

Futbalová horúčka na Slovensku stúpa. Už v sobotu vstúpia zverenci Jána Kozáka do európskeho šampionátu.

VICHY. „Pošlite mi chlapci fotografie,“ požiadal nás brankár Matúš Kozáčik, keď sme odchádzali pred mesiacom z Plzne. Robili sme príbeh, ako si tam žijú traja slovenskí futbalisti. Okrem neho aj Michal Ďuriš a Patrik Hrošovský.

Splnili sme mu to a do Vichy priniesli aj bonus v podobe celej prílohy denník SME pred ME vo Francúzsku. Zapózoval nám s ňou a začal si ju prezerať.

Matúš Kozáčik.
Matúš Kozáčik. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)

„Musím si ju prečítať. Verím, že v nej nájdem zaujímavé články. Podľa fotiek vyzerá dobre,“ konštatovala 32-ročná slovenská brankárska jednotka.

Švédi ukázali cestu

Jeho koncentrácia sa každým dňom zvyšuje. Už v sobotu bude na najvyššej úrovni. Vtedy Slováci vstúpia do šampionátu s Walesom (o 18.00 v Bordeaux).

„Už sa to blíži. Človek sa na to pripravuje dlhšiu dobu. Myslel som na to aj počas sezóny. Teším sa, že to prichádza a snáď to aj dobre dopadne,“ poprial si Kozáčik.

Najväčšou hviezdou Walesu bude krídelník Realu Madrid Gareth Bale. „Videl som ho vo viacerých dueloch. Je to veľký hráč. Dokazuje to v každom zápase. Nebude jednoduché ho ustrážiť.“

Takto sa futbalisti Walesu tešili z postupu na EURO.
Takto sa futbalisti Walesu tešili z postupu na EURO. (Autor: TASR/AP)

Posledný prípravný zápas so Severným Írskom 0:0 bola podľa neho dobrá previerka na Wales. „Všetci hráči hrajú najvyššie súťaže. Sú dôrazní a silní ako kolektív. Dokázali to aj v kvalifikácii. Wales má naviac väčšie osobnosti a bude nepríjemnejší ako Severní Íri,“ naznačil.

„Severoírčania boli viac zatiahnutí a hrali na dlhé nakopávané lopty. Wales bude futbalovejší. To nám môže vyhovovať,“ doplnil stredopoliar Ondrej Duda.

Wales v generálke na šampionát prehral so Švédskom 0:3. „Zápas by som rozdelil na dve časti. Prvá bez Balea a druhá s ním. Bol to 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Obavy máme, ale nepripúšťame si ich, vraví mladík Duda