Výstavba Národného futbalového štadióna pokračuje podľa plánu

Takto má vyzerať Národný futbalový štadión v roku 2018.
Takto má vyzerať Národný futbalový štadión v roku 2018. (Autor: TASR)
SITA|14. okt 2016 o 15:40

Štadión má byť hotový do konca roku 2018.

BRATISLAVA. Práce na novom štadióne na bratislavskom Tehelnom poli pokračujú podľa stanoveného plánu.

Po slávnostnom otvorení výstavby Národného futbalového štadióna sa na Tehelnom poli začali realizovať prvé projektové práce ako geologický prieskum, hydrogeologický prieskum a radónový prieskum.

Práce pokračujú

Oficiálna internetová stránka ŠK Slovan Bratislava informovala, že priebežne sa uskutočnili ďalšie práce spojené s prípravou pozemku na výstavbu štadióna.

Následne sa zrealizovali prehlbovacie práce, ktoré znížili základný povrch ešte o štyridsať centimetrov. Paralelne sa pracovalo na vybudovaní hlavnej elektrickej rozvodne.

"V priebehu októbra nastúpili na Tehelné pole ťažké stavebné mechanizmy. Momentálne prebieha záverečný výkop zeminy a jej odvoz. Na mieste budúceho štadióna sú zrealizované aj prvé pilotné vrty, ktoré siahajú do hĺbky šestnástich metrov. Práve pilotné vrty sú základom pre položenie samotnej stavby, ktorá by mala na Tehelnom poli vyrásť do konca roka 2018," uvádza web skslovan.com.

Výstavbu Národného futbalového štadióna zabezpečí spoločnosť Strabag Pozemné a inžinierske staviteľstvo (Strabag), s. r. o., dcéra spoločnosti Strabag, s. r. o.

Stavebné práce sa zaviazala uskutočniť za 49,81 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (59,77 mil. eur vrátane dane) do 76 týždňov, teda jeden a pol roka.

Má byť hotový v roku 2018

Nový futbalový štadión vyrastie v areáli pôvodného štadióna ŠK Slovan Bratislava, bude mať kapacitu vyše 20-tisíc miest a kategóriu 4 podľa smernice UEFA pre infraštruktúru štadiónov.

Akcionárom investora, spoločnosti NFŠ, a. s. (do konca minulého roka Národný futbalový štadión, a. s.) je ŠK Slovan Bratislava futbal, a. s. (predseda predstavenstva Ivan Kmotrík).

Zľava konateľ spoločnosti STRABAG Juraj Bacmaňák, investor štadiónu Ivan Kmotrík, prezident SFZ Ján Kováčik, predseda vlády SR Robert Fico, primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a starosta mestskej časti Bratislava - Nové Mesto Rudolf Kusý poklepkajú základný kameň Národného futbalového štadióna v priestore bývalého futbalového štadióna Tehelné pole 1. septembra 2016 v Bratislave.
Zľava konateľ spoločnosti STRABAG Juraj Bacmaňák, investor štadiónu Ivan Kmotrík, prezident SFZ Ján Kováčik, predseda vlády SR Robert Fico, primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a starosta mestskej časti Bratislava - Nové Mesto Rudolf Kusý poklepkajú základný kameň Národného futbalového štadióna v priestore bývalého futbalového štadióna Tehelné pole 1. septembra 2016 v Bratislave. (Autor: TASR)

Štát sa zaviazal dostavať a odkúpiť nekomerčnú časť štadióna.

Ten by mal byť podľa investora skolaudovaný a odovzdaný štátu do konca roka 2018. Štát poskytne na výstavbu štadióna dotáciu 27,2 mil. eur a tá sa odpočíta od výslednej kúpnej ceny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Výstavba Národného futbalového štadióna pokračuje podľa plánu