Zvládli posledný zápas. Slovenské hokejistky si vybojovali postup do vyššej divízie

Slovenské hokejistky sa tešia po strelenom góle na turnaji 1-B divízie MS v hokeji žien 2024.
Slovenské hokejistky sa tešia po strelenom góle na turnaji 1-B divízie MS v hokeji žien 2024. (Autor: Latvijas Hokeja federacija/G. Lazdans)
Sportnet, TASR|6. apr 2024 o 17:00 (aktualizované 6. apr 2024 o 20:45)

Slovenky ukončili šampionát jasným triumfom nad Poľskom.

MS v hokeji žien 2024 - 1-B divízia

Slovensko - Poľsko 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)

Góly: 14. Kúbeková (Drábeková, L. Halušková), 28. Ištocyová (L. Šulíková, L. Halušková), 29. Kúbeková (L. Halušková, Korenková), 35. Ištocyová (Nemčeková, Blichová), 45. Blichová (Fančovičová, Bednáriková) - 21. Sikorská (Zielinská, Onyščenková)

Rozhodovali: Orlandiniová (Taliansko) - Bowshallová (Austrália), Dzeneová (Lotyšsko). Vylúčenia: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 116

Zostava Slovenska: Rišianová - Leskovjanská, Drábeková, L. Šulíková, Gálisová, Klimášová, Bednáriková, Janeková - L. Halušková, Kúbeková, Korenková - Ištocyová, Nemčeková, Dobiašová - Kapičáková, Hlinková, Tóthová - Fančovičová, Beňáková, Blichová

RIGA. Slovenské hokejistky sa stali víťazkami 1-B divízie MS v hokeji žien 2024 a po roku si vybojovali návrat do vyššej 1-A divízie, z ktorej vlani vypadli.

Rozhodli o tom vo svojom záverečnom dueli, keď zdolali Poľsko 5:1. V šesťčlennej skupine obsadili s 12 bodmi prvé miesto pred Talianskom.

Slovenky na turnaji zaznamenali štyri víťazstvá, zdolali ich iba Talianky (2:3).

VIDEO: Slovenské hokejistky vyhral 1-B divíziu MS v hokeji žien 2024

V Rige si postupne poradili s domácimi reprezentantkami (7:1), následne uspeli aj nad Slovinkami (4:0) a Britkami (7:1).

Hlas po zápase

/zdroj: hockeyslovakia.sk/

Miroslav Mosnár, hlavný tréner Slovenska: "Vedeli sme, o čo hráme. Dievčatá boli trochu nervózne, našťastie sa nám podarilo otvoriť skóre v prvej tretine. Bohužiaľ, vstup do druhej tretiny nebol ideálny. Hneď v desiatej sekunde sme dostali gól, ale ustáli sme to a neskôr sme pridali aj viaceré góly, vďaka čomu sme súperkám odskočili. Hráčky sa upokojili a povedali sme si, že v závere zápasu budeme hrať jednoducho. Nepotrebovali sme tvoriť, postrážili sme si náskok a sme spokojní s konečným výsledkom aj postupom."

Tabuľka 1-B divízie MS v hokeji žien 2024

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Zvládli posledný zápas. Slovenské hokejistky si vybojovali postup do vyššej divízie