Súboj o veľké rekordy. Djokovič a Nadal postúpili do finále

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: AP/Michel Euler)
Jana Sedláková|9. okt 2020 o 18:17

Nadal prehral na Roland Garros iba dva zápasy, jeden s Djokovičom.

PARÍŽ. Vo finále Roland Garros sa po tretí raz v histórii stretnú dvaja veľkí rivali Novak Djokovič a Rafael Nadal.

V semifinále si Nadal poradil s dvanástym nasadeným Argentíncom Diegom Schwartzmanom 6:3, 6:3, 7:6(0).

Odplatil mu prehru z turnaja ATP Masters v Ríme a upravil vzájomnú bilanciu na 10:1. V Paríži ešte v tomto roku nestratil ani jediný set.

Roland Garros - semifinále

  • Rafael Nadal (Šp.-2) - Diego Sebastian Schwartzman (Arg.-12) 6:3, 6:3, 7:6 (0)
  • Novak Djokovič (Srb.-1) - Stefanos Tsitsipas (Gré.-5) 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1

Španiel tak dosiahol svoje 99. víťazstvo na Roland Garros pri 101 zápasoch. Doposiaľ prehral iba dvakrát. V roku 2009 ho vyradil šokujúco Švéd Robin Söderling a v sezóne 2015 zas Novak Djokovič. V roku 2016 z turnaja pre zranenie odstúpil.

V nedeľu sa bude snažiť získať svoj trinásty parížsky titul, čím by navýšil svoj vlastný historický rekord v počte titulov z Paríža. Zároveň bude mať šancu získať 20. grandslamový titul, čím by vyrovnal rekord Rogera Federera.

"Proti Diegovi som zahral lepšie ako v Ríme. Vedel som, že to bude náročné. Až do stavu 4:2 v treťom sete prebiehal zápas v mojej réžii. Potom som však spravil niekoľko zbytočných chýb, pokazil som volej a Diego sa chytil.

Zahral tam niekoľko skvelých úderov. V tajbrejku som sa dokázal dobre skoncentrovať. Som rád, že som vyhral v troch setoch," uviedol Španiel v prvom pozápasovom interview.

Jeho súperom bude Srb Novak Djokovič, svetová jednotka, ktorý si vo finále poradil s Grékom a turnajovou päťkou Stefanosom Tsitsipasom 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1.

Djokovič už pritom v treťom sete viedol 5:4 a mal mečbal, jeho súper nakoniec duel zdramatizoval.

Srb sa bude snažiť o zisk svojej osemnástej grandslamovej trofeje. Zároveň, pokiaľ by vyhral, mal by každú grandslamovú trofej aspoň dvakrát. Tento zápis nemajú ani Nadal ani Federer. Bude to jeho piate parížske finále, tretie proti Nadalovi.

Vo finálových zápasoch na Roland Garros zatiaľ Djokovič Nadala nikdy nedokázal poraziť, celkovo však vedie vo vzájomnej bilancii 29:26.

Je tiež jediným aktívnym hráčom, ktorý Nadala v Paríži zdolal.

"Stefanos je skvelý hráč, no po štyroch hodinách už bol unavený. Poriadne mi však znepríjemnil život. Na dvorci som možno pôsobil pokojným dojmom, no v mojom vnútri to bolo niečo úplne iné.

Kurt Philippa Chatriera je Rafov dom. Mám však obrovskú motiváciu zdolať ho, čo sa mi už podarilo vo štvrťfinále v roku 2015. Zvíťaziť nad nim na antuke je tá najväčšia výzva," uviedol Djokovič pre akreditované médiá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros»Súboj o veľké rekordy. Djokovič a Nadal postúpili do finále