Vyradený Federer o Tsongovi: Jeho hra bola kompletne nebezpečná

Francúzsky tenista Jo-Wilfried Tsonga.
Francúzsky tenista Jo-Wilfried Tsonga. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. jún 2013 o 18:45

V utorok bol rozdiel medzi oboma tenistami až prekvapujúco jasný pre Jo–Wilfrieda Tsongu.

PARÍŽ. Nikdy s Rogerom Federerom nevyhral tak jednoznačne. Väčšinou sú ich zápasy vyrovnané a na ich konci býva šťastnejšia švajčiarska legenda. V utorok však bol rozdiel medzi oboma tenistami až prekvapujúco jasný pre Jo–Wilfrieda Tsongu.

Federer mu síce ako prvý zobral podanie, ale sústredene hrajúci domáci hráč si ho hneď zobral naspäť a vyhral úvodný set 7:5. Tsonga bol lepší aj v ďalšom priebehu. Výborne podával, darilo sa mu obhadzovať súpera z bekhendu a pridal aj zopár pekných volejov. Celý zápas napokon vyhral za necelé dve hodiny, keď zvíťazil v ďalších dvoch setoch 6:3, 6:3.

„Veril som si od rána. Dnes to bol skrátka môj deň. Cítil som sa silný a ani minútu som si nepripúšťal, že môžem prehrať. Na antuke tu hrám svoj najlepší tenis,“ povedal pre Eurosport dvadsaťosemročný rodák z Le Mans, ktorý postúpil do svojho piateho grandslamového semifinále.

"Súper dnes zahral fakt skvele. Bol lepší ako ja vo všetkých aspektoch. Som značne smutný z tohto výsledku a sklamaný z výkonu. Moja hra dnes nefungovala, veci sa nevyvíjali dobre. Musím zložiť poklonu starému dobrému Jo-Willymu. Dokázal udierať do loptičky rýchlo po odskoku, jeho hra bola kompletne nebezpečná," povedal Federer.

Federer nevyužil priaznivejšiu časť pavúka, ktorý mu zaručoval, že by sa až do finále vyhol najväčším favoritom Rafaelovi Nadalovi s Novakom Djokovičom. V Paríži neobhájil vlaňajšie semifinále a potvrdil, že táto sezóna nie je najlepšia. Jej vrcholom zatiaľ pre neho ostáva semifinále z Australian Open a finále z Ríma.

Švajčiar verí, že si náladu zlepší na trávnatej časti sezóny, ktorá sa začína po Roland Garros. Vo Wimbledone vlani triumfoval.

Tsonga vyzve v piatkovom semifinále vo fantastickej forme hrajúceho Davida Ferrera. Španiel ešte neprehral na turnaji set. Vo štvrťfinále zmietol po výsledku 6:2, 6:1, 6:1 krajana Tommyho Robreda. Celkovo stratil v posledných dvoch zápasoch len deväť gemov.

„Cítim sa výborne. Som šťastný, že som v Paríži druhýkrát v semifinále. Stále si však nemyslím, že som favoritom. Tým je určite hlavne Rafa Nadal,“ povedal skromne Ferrer.

Dvojhra - štvrťfinále:

Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-6) - Roger Federer (Švaj.-2) 7:5, 6:3, 6:3 za 111 minút

David Ferrer (Šp.-4) - Tommy Robredo (Šp.-32) 6:2, 6:1, 6:1 za 85 minút

Stredajší štvrťfinálový program dvojhry mužov:

Novak Djokovič (Srb.-1) - Tommy Haas (Nem.-12) / bilancia: 4:3

Rafael Nadal (Šp.-3) - Stanislas Wawrinka (Švaj.-9) / bilancia: 9:0

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Vyradený Federer o Tsongovi: Jeho hra bola kompletne nebezpečná