Vravel, že bude potrebovať jeho pomoc. Mečíř skladá tím bez Kližana

Martin Kližan uprednostnil antukový turnaj v Hamburgu.
Martin Kližan uprednostnil antukový turnaj v Hamburgu. (Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš|21. jún 2016 o 20:36

Slovenská jednotka dáva prednosť turnaju, kapitán to akceptuje.

BRATISLAVA. Kapitán daviscupovej reprezentácie Miloslav Mečíř sa už zmieril s tým, že zápas 2. kola euro-africkej skupiny na antuke v Budapešti odohrá zrejme bez Martina Kližana. Najlepší slovenský tenista sa v prvom týždni po Wimbledone 11. – 17. júla prihlásil na turnaj v Hamburgu.

Pritom Mečíř v marci sledoval zápas Maďarsko – Izrael a nadobudol presvedčenie, že ak chce jeho tím v júli vyhrať, bude potrebovať Kližanovu pomoc.

Kližan naháňa body

Situáciu skomplikovalo Kližanovo zranenie nohy. Od marca chýbal tri mesiace na turnajoch. Vrátil sa až na Roland Garros v Paríži, ale zápas prvého kola s Japoncom Tarom Danielom v piatom sete pre bolesti ramena nedohral.

Minulý týždeň odohral štyri zápasy na antukovom challengeri v Poprade a s postupom do semifinále bol spokojný. Udržal sa v top 50.

Teraz potrebuje naháňať body do svetového rebríčka, preto dal prednosť jedenapolmiliónovému turnaju v Hamburgu pred Davis Cupom.

„V olympijskom roku je nabitý kalendár, a tak aj v týždni, keď sa hrá Davis Cup, zaradili veľké turnaje, čo predtým nikdy nebolo,“ vysvetľoval Mečíř. „S Kližanom by sme boli silnejší, no musíme hrať tak, ako to vyjde.“

Minulý týždeň postúpil Kližan do semifinále turnaja v Poprade.

Malá nádej, že Kližan by predsa len mohol nastúpiť za Slovensko, tu stále je. Ak by

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Vravel, že bude potrebovať jeho pomoc. Mečíř skladá tím bez Kližana