Volejbalisti zdolali Rakúsko 3:1

(Autor: Ilustračné - Fotolia)
TASR|29. jún 2013 o 19:06

V nedeľu ukončia volejbalisti svoje účinkovanie na turnaji v Antverpách súbojom s Dánskom.

ANTVERPY. Slovenskí volejbalisti zvíťazili v sobotňajšom zápase 3. turnaja Európskej ligy mužov v A-skupine v belgických Antverpách nad rakúskymi reprezentantmi 3:1.

A-skupina:

Rakúsko - Slovensko 1:3 (16, -14, -19, -16)

Zápas trval: 87 minút, rozhodovali: Kellenberger (Nem.) a Correa Benítez (Šp.), 100 divákov.

Rakúsko: Berger, Ichovski, Zass, Guttmann, Wohlfahrtstätter, Binder, libero Kroiss (Koraimann, Thaller, Blagojevic, Kienbauer, Unterberger). Tréner: M. Warm.

Slovensko: Piovarči, Zaťko, Paták, Kašper, Bencz, Štefan Chrtiansky ml., libero Hupka (Palgut, Michalovič, Javorčík, Hruška, Gavenda). Tréner: Š. Chrtiansky.

Štefan Chrtiansky st., tréner SR: "Po rozpačitom úvode sme prebrali taktovku zápasu a v podstate sme kontrolovali vývoj. Rakúšania v prvom sete vynikajúco bránili. My sme potom spresnili a spestrili hru a už sme to držali v rukách. Súperovi sme nedovolili presadiť sa v útoku, jeho obranu sme rozobrali. Teraz ostáva tento výsledok ešte potvrdiť v nedeľu v súboji s Dánskom."

Štefan Chrtiansky ml., smečiar SR: "Konečne! Rakúšania neskutočne bojovali, ale dnes na nás nestačili. Nebol to výrazne iný zápas ako tie predchádzajúce, teraz sa nám však šťastie neotočilo celkom chrbtom. Ustrážili sme si vývoj, myslím, že naše víťazstvo bolo jasné a suverénne."

Tabuľka A-skupiny:

1. Belgicko 7 7 0 21:6 19

2. Rakúsko 8 3 5 15:17 11

3. Slovensko 8 3 5 13:17 9

4. Dánsko 7 2 5 7:16 6

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Volejbalisti zdolali Rakúsko 3:1