Slováci prehrali aj štvrtý zápas, mrzela ich koncovka tretieho setu

Volejbalisti Slovenska.
Volejbalisti Slovenska. (Autor: TASR)
TASR|11. jún 2022 o 19:15

Do semifinále postúpilo Turecko.

Zlatá Európska liga, A-skupina

Slovensko - Turecko 0:3 (-16, -19, -26)

Rozhodovali: Tudor Pop (Rum.), Schimpl (SR)

Slovensko: Pokopec 3, M. Zeman 4, Palgut 0, Firkaľ 2, J. Kováč 0, Mlynarčík 16, liberovia Turis a S. Paňko (Mačuha 3, Barták 1, Ščerba 8, Smolej 7). Tréner: M. Kardoš.

Turecko: Matic 4, Eksi 2, M. Lagumdzija 10, Bülbül 10, A. Lagumdzija 22, Aydin 5, liberovia Döne a Hatipoglu (Bostan 1, Bayram 0, Güngör 2, Savas 4). Tréner: N. Özbey.

POPRAD. Slovenskí volejbaloví reprezentanti prehrali vo svojom záverečnom zápase v základnej A-skupine Zlatej Európskej ligy s Tureckom 0:3.

Na domácej palubovke v Poprade siahali proti favoritovi na zisk tretieho setu, ale v ňom nezužitkovali nádejný náskok 23:20 a napokon prehrali na 26.

Zverenci Mareka Kardoša napokon obsadili v skupine s jedným bodom poslednú 3. priečku. Turci postúpili do semifinále s plným počtom 12 bodov.

Priebeh zápasu Slovensko - Turecko

Úvod zápasu priniesol vyrovnaný priebeh, no favorizovaní Turci postupne odskočili domácim. Nádejne to pre nich začalo vyzerať už keď zvýšili na 9:4.

Slováci následne stiahli skóre na rozdiel troch bodov (9:12, 11:14), ale druhá polovica prvého setu patrila hosťom. Tí aj zásluhou výborného servisu i príjmu zvýšili na 19:11 a prvý set získali pre seba na 16.

Turci začali druhý set lepšie, rýchlo sa dostali do šesťbodového náskoku (3:9), no Slováci sa pred domácim publikom nevzdávali.

Doťahovali náskok, ale tesnejšie než na rozdiel troch bodov (14:17) sa nedostali a Turci napokon zvládli aj koncovku druhého setu.

V tom treťom Slováci držali tesné vedenie. Hostia viackrát vyrovnali, no domáci sa v koncovke dostali do nádejného trojbodového náskoku (23:20).

Po viacerých chybách oň však prišli (23:23) a hoci odvrátili dva mečbaly Turkov, tí svoj tretí už premenili a pripísali si štvrté víťazstvo v skupine.

Hlasy po zápase:

/zdroj: SVF/:

Marek Kardoš, tréner SR: "Tretí set sme mali určite vyhrať. Vyhrávali sme dokonca 23:20 a namiesto razantného úderu sme zvolili ulievku, čo nie je mužské. Turci mali navyše na sieti nízkeho nahrávača. Padalo nám veľa ľahkých lôpt, nedokázali sme sa dohodnúť na nahrávke v medzihre a súper, akým je Tureckom, vám to hodí okamžite o zem.“

Michal Ščerba, smečiar SR: "Som rád, že som dostal príležitosť nastúpiť. Napriek viacerým chybám sme odohrali dobrý zápas. Turecko je veľmi kvalitný súper. Ťažko sa proti nemu hralo.“

Peter Barták, nahrávač SR: "Chceli sme zabojovať o set, víťazstvo by bola fantázia. V treťom sete sme mali Turkov na lopate, ale nedoviedli sme ho do víťazstva. Mrzí ma to, čo som za stavu 23:20 zahral stredom, keď k súperovi preletela ľahká lopta. V pozmenenej zostave sme ukázali celkom dobrú hru.“

Tabuľka skupiny A v Zlatej Európskej lige

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slováci prehrali aj štvrtý zápas, mrzela ich koncovka tretieho setu