Slováci si pripísali prvý bod. Na Portugalsko však nestačili

Slovenskí volejbalisti.
Slovenskí volejbalisti. (Autor: TASR)
TASR|8. jún 2022 o 23:01

Hralo sa na päť setov.

Zlatá Európska liga, A-skupina

Slovensko - Portugalsko 2:3 (-23, 23, -23, 20, -14)

Rozhodovali: Nastase (Rum.), Porvazník (SR), 142 minút, 650 divákov

Slovensko: Palgut 2, Prokopec 16, Kováč 13, Mlynarčík 27, Barták 2, Firkaľ 22, Zeman 11 (liberá Turis, Paňko), Ščerba, Mečiar. Tréner: M. Kardoš.

Portugalsko: Sinfronio 11, Cveticanin 5, Marques 17, Da Silva 2, Ferreira 21, P. Martins 26, Tavares (liberá Casas a Pereira), Cunha, B. Martins. Tréner: Joao Miguel.

POPRAD. Slovenskí volejbaloví reprezentanti neuspeli ani vo svojom treťom vystúpení v Zlatej Európskej lige.

V stredu v Poprade prehrali s Portugalskom 2:3 a do tabuľky si pripísali prvý bod. V sobotu odohrajú záverečný duel v A-skupine proti Turecku. Do semifinále postúpi iba najlepší tím zo skupiny.

V 1. sete si Portugalci od začiatku vytvorili dvojbodový náskok a ten si prakticky udržali až do konca. Úvodné dejstvo získali v pomere 25:22.

Aj druhý set išiel spočiatku lepšie hosťom, viedli prakticky neustále o bod, či dva, ale koncovka vyšla lepšie Slovákom a získali ho v pomere 25:23. V tom treťom viedli Portugalčania už 7:3, Slováci neskôr vyrovnali na 10:10 a potom otočili skóre ma 13:11.

Ale hostia potom zlepšili najmä servis a hru v poli a napokon získali set v pomere 25:23. Štvrtý patril Slovákom, súpera prevýšili vo všetkých činnostiach a o víťazovi napokon rozhodol tajbrejk. V jeho koncovke mali viac síl Portugalci a triumfovali 16:14, zápas zakončili esom.

Hlasy po zápase:

/zdroj: svf.sk/:

Marek Kardoš, tréner SR: "Škoda, že sme tajbrejk po troch dobre odohraných setoch nedotiahli do víťazného konca. Vinou svojich dvoch chýb sme piaty set stratili."

Július Firkaľ, smečiar SR: "Musím pochváliť chlapcov za bojovný výkon. Z našej strany to bol oveľa lepší zápas, ako tie dva v Turecku a Portugalsku. Týždeň sme dobre trénovali a odstránili chyby, ktoré sme robili predtým. Bol to výsledok našej práce. Zápas nebol z našej zlý, ale v piatom sete sme urobili dve chyby, ktoré nás nakoniec stáli zápas."

Peter Mlynarčík, univerzál SR: "Bol to veľmi náročný zápas, ale určite najlepší zo všetkých troch, ktoré sme v Zlatej Európskej lige odohrali. Spočiatku sme sa trápili na útoku, čo sme napokon stabilizovali. Pre oko diváka to bol pekný zápas, ale mrzí ma, že mi v piatom sete padla ľahká ulievka. Musíme sa poučiť z chýb, ktoré sme spravili a vyvarovať sa ich."

Tabuľka skupiny A v Zlatej Európskej lige

ďalší program Slovenska v Zlatej európskej lige

sobota 11. júna: Slovensko - Turecko

/Poprad, 19.30/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slováci si pripísali prvý bod. Na Portugalsko však nestačili