Ovečkin je klamár. NHL musí pozastaviť zmluvy všetkým Rusom, tvrdí Hašek

Dominik Hašek.
Dominik Hašek. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|26. feb 2022 o 18:30

Olympijský víťaz z Nagana reagoval na slová ruského hokejistu.

BRATISLAVA. „Prosím, ukončite vojnu,“ vravel v piatok pre zámorské médiá kapitán hokejistov Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin.

Ruský hokejista je známy tým, že má blízky vzťah s Vladimirom Putinom, pred piatimi rokmi aktívne podporoval jeho opätovné zvolenie za prezidenta.

K súčasnému vojnovému konfliktu sa však vyjadril veľmi vágne. "Nezáleží na tom, kto je do vojny zapojený. Rusko, Ukrajina, či iné krajiny, mali by sme žiť v mieri," uviedol ruský kanonier.

Jeho slová rozčúlili legendárneho českého brankára Dominika Hašeka.

"Čože? Nie je to iba alibista, malicherný človek ale aj klamár! Všetci dospelí v Európe dobre vedia, že Putin je šialený zabijak a Rusko vedie ofenzívnu vojnu proti slobodnej krajine a jej ľuďom," napísal Hašek na twitteri.

"NHL musí okamžite pozastaviť zmluvy všetkým ruským hráčom. Každý športovec reprezentuje nielen seba a svoj klub, ale aj svoju krajinu a jej hodnoty a činy. Toto je fakt. Ak to NHL nespraví, bude nepriamo zodpovedná za mŕtvych na Ukrajine," pokračoval zlatý medailista z Nagana.

"Chcem podotknúť, že mi je veľmi ľúto ruských športovcov, ktorí odsudzujú Vladimira Putina a ruskú agresiu na Ukrajine. Avšak v tomto momente považujem ich vylúčenie za nevyhnutné," uzavrel bývalý skvelý brankár.

Hašek už o deň skôr napísal na twitteri v češtine, že podľa neho ruské národné tímy, všetky kluby a všetci ruskí športovci by mali byť vylúčení zo všetkých súťaží v krajinách NATO a Európskej únie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ovečkin je klamár. NHL musí pozastaviť zmluvy všetkým Rusom, tvrdí Hašek